Има ли инвестиционен смисъл във закупуване и холдване на домейни /.BG/

infong

New Member
Напоследък ми прави впечетление, че доста популярни и финансово стабилни домейни от типа .COM са свободни за регистрация с .BG. Мислите ли, че е удачно да се инвестира в тях . Наясно сам че подобни разширения имат локален смисъл и по - малко такъв глобално , да не кажа въобще , но интересното беше, че при по мащабно търсене - Европейско., същите бяха заети при .de, .uk. fr. дори .ro Не съм инвестирал досега в подобен инструмен затова моля за мения от тези които го правят.
 
Точно тази стратегия не, ако имаше смисъл отдавна да са регистрирани.
Ако ще инвестираш в бг го прави за местния пазар
 
всички сме наясно , че местният ни пазар не би платил за домейн....поне аз не намирам няакви колосални сделки. По скоро си мислих, да закупя няколко домейна, който печелят добре като .com. след което да направя реални уебсайтове зад тях които пък от своя страна да генерират приличен трафик, от там и реклама . Въпросът по скоро е за правата над имената ....
 
Въпросът по скоро е за правата над имената ....
За всеки един домейн е различно. Така без конкретика няма как да се даде точен отговор.
 
Може да препродадеш .BG домейни, както и други, струва толкова колкото една фирма или физическо лице го иска.

Като с колите, ако си решил, че дадена кола я искаш много, ще платиш.

Например имах клиентка и все още имам, marinawedding.com го купихме от HugeDomains или нещо такова за 800лв, защото клиентката искаше да е точно така.

Аз съм препродавал svatbite.com за 200лв, hookah.bg за 400лв, goo.bg и goog.bg за 350лв някъде. Замалко щях да продам и hat.bg за 1000лв.
 
Тези домейни на българи или на чужденци си ги препродал?
 

Горе