Има ли някой в app бизнеса?

bedrijfsbeheer

New Member
Миналия ден свалих първата си апликация от Гугъл плай-стора, досега нямах време да ги разгледам тия екстри на телефончето, както и да е. Направи ми впечетление рекламите на тези апликации. Зачудих се и почнах да търся повече информация. Знаете ли, че създателя на апликация наречена Floppy Bird (нещо подобно беше) е правил 15 000$ на ден? Големи пари, чудя се обаче за по-реалистичните цели, защото реално тази игра е била сваляна като луда!

Първо искам да попитам от къде мога да намеря добър програмист, който да направи апликация по моя визия?

Другото е свързано с печалбата, да речем 100 000 души свалят апликацията (мисля че е постижимо със стратегията, която имам на ум). Какъв вариант за монетизация би бил най-добър. Искам да пусна апликацията да се сваля безплатно, така че реклами за мобилни телефони изглежда най-логичното решение. Какви са горе/долу цените, които се плащат на клик, абе въобще какви са статистиките при тези неща?

За сега това, ако някой има повече информация, ще се радвам да сподели и да заформим дискусия отностно тоя бизнес.
 
От: Има ли някой в app бизнеса?

Цък и цък. Само имай предвид, че по-добрите програмисти не се радваме на "аре направи ми програма, ако пожъне успех ще ти дам 40% от печалбата". И играта се казва flappy bird, която беше доста известна. Има хиледи видеа по ютюб, още толкова новини. Дори имаше случай, където момче убил някой от семейството си, защото са го дразнели, когато е бил раздразнен заради играта.
 
От: Има ли някой в app бизнеса?

Купете си един source на някои app и после го доразработете или направо го пускайте така. ;)
 
От: От: Има ли някой в app бизнеса?

Едиз, мерси за линковете. Ти предполагам си програмист, какъв е диапазона от цени, които взимаш за една апликация?

Амиго, това също е добра идея, но аз самия имам идеи за апликации, така че при мен варианта да си платя да ми я изградят е по-добър.

Значи от линковете на Едиз разбирам, че ако пускаш реклами, където взимаш за импресии, при 1000 души може да вземеш от сора на 50 цента, до 1$. Сравнение с афилиейт маркетинга, който е по-известен тук във форума като гледам, това е малко, защото при 1000 души таргетиран трафик, може да изкараш къде къде повече пари. Но при апликациите много лесно може да стигнеш до 100 000 сваляния, при което парите не изглеждат никак зле.
 
От: Има ли някой в app бизнеса?

Има хора в app бизнеса.

Ти имаш ли готова идея?

Имам готова идея, имам и план как да маркетирам апликацията. В момента обаче търся повече информация, защото може да има нещо, което не знам.
 
От: Има ли някой в app бизнеса?

bedrijfsbeheer, не съм mobile app developer. Преди само бях се заинтересувал, да видя за какво иде реч :mrgreen:
 

Горе