Има ли още 2G GSM карти в БГ

mantaman

Well-Known Member
Купих си една аларма с ГСМ модул и не искаше да приеме на няколко оператора GSM картите които и слагах накрая установих че работи само с карти на Водафон - Стори ми се доста странно загледах се в картата на Водафон и установих че изглежда малко по различно от останалите - След това се свързах с доставчика и той ми каза че тази аларма работела само с 2G - Вероятно Водафонската е такава.

Спомням си че преди време в БГ сменяха картите дали все още може да се купи в БГ - 2G карта на някой от операторите.
 
От: Има ли още 2G GSM карти в БГ

2G и 3G картите предлагат различни услуги, като и двата вида работят с 2 и 3G телефони. Вероятната причина да не приема картата е да бъде заключено устройството. За справка, ако все пак искаш да провериш дали ще тръгне с 2G карта потърси абонат със сим 64 К памет. 3G разполага със 128 К памет и повече опции в тел. тефтер и др. Всяка по-стара от 64K няма служебното меню на оператора. Което предлага справки на сметки, фактури и оставащи минути. Такива карти на Мобилтел са с жълт цвят или червена шарка изобразяваща диаграма.
Обърни се към съпорта отново и поясни, че става въпрос за използване в държава извън Водафон мрежа. Ако трябва да бъда съвсем точен, устройството трябва да се свърже посредством data кабел и да му се "налее" чист софтуер.
 
От: Има ли още 2G GSM карти в БГ

Федерал мерси за отговора но или аз не съм обяснил много добре или ти не си прочел внимателно

Аз съм пробвал с Водафон карта и работи (Става въпрос за УК) пробвал съм също с Т-мобайл и О2 с тях не тръгва - алармата е китайска и няма начин да е заключена към Водафон просто явно съм попаднал на 2G Водафонска карта.
Но в крайна сметка мен ме интересува дали ще работи в БГ с някой оператор за това питам дали от БГ оператор може да се купи от старите карти с 2G
 
От: Има ли още 2G GSM карти в БГ

Трябва да потърсиш стара неактивирана предплатена карта, която седи в някой търговски обект, но е във валидност. Търси да пише 64 STK SIM или по-надолу 32 или 16.
Ако устройството е старо, може да работи само с 6 V сим карта и за това да не тръгва с новите, които са на 3 V.
 
Последно редактирано:
не съм експерт но не мисля че зависи от сим картата

3г си работи и цепи мрака като скорост със сим карта от 2002 г когато го нямаше като услуга.... от усториството е
 
От: Има ли още 2G GSM карти в БГ

Не зависи от картата дали ще използваш 3G ил 2G. 3g e означава че се връзката се пренася през UMTS, а 2G е през GRPs или EDGE.
По скоро проблема е във волтажа на картите. По старите карти работят с по-нисък волтаж.
 
От: Има ли още 2G GSM карти в БГ

Не зависи от картата дали ще използваш 3G ил 2G. 3g e означава че се връзката се пренася през UMTS, а 2G е през GRPs или EDGE.
По скоро проблема е във волтажа на картите. По старите карти работят с-нисък волтаж.дали ще използваш 2g или 3g зависи от настройките на телефона или крайното устройство
 
От: Има ли още 2G GSM карти в БГ

Има ли 3G Карти които да работят на старият волтаж до колкото разбрах 6 волта?
 

Горе