Големите си играят техните игри и използват малките само за свой трамплин. Както при Гошо така вече и Фейса искат максимално да използват безвъзмездно рекламните площадки, които "Ние" безплатно им изработихме. Следват само по-ниски резултати за всеки дръзнал да печели "на техен гръб" без никакво инвестиране на средства ...
Точно за това ползвам Twitter за чуждестранните ми сайтове. Носи хубав трафик.Жалко, че не се ползва от толкова много хора в България, както Facebook. Направо ми става лошо, като видя страница с 200-300 хиляди харесвания, а постовете и я имат 50 лайка я не, а от тези 50 харесали дали 5 ще влязат в сайта не се знае.
Ще ти дам пример с един сайт с, който не се занимавам въобще. Ползва няколко акаунта с общ брой последователи между 30-40 хиляди. Всичко е автоматизирано. Сайта дърпа RSS feed, а twitter-те сами си следват всеки ден и сами постват линкове от сайта през определен период от време. Сайта има 500-600 уникални на ден. Според аналитика 50% от трафика идва от Twitter. Както можеш да се сетиш последователите ми не са таргетирани. Ако имаш тематичен сайт, да речем сайт на тема бейзбол. Взимаш няколко акаунта на известни спортисти и профили на тема бейзбол. Влизаш в tweepi.com слагаш един акаунт и мяташ, като гледаш да не следваш хора с follow rate по-малко от 70-80%. Като свършиш единия почваш друг и така. Тогава резултатите ще бъдат в пъти по-добри. Бях попаднал преди време на блога на едно момиче, което се ядосваше, че и бяха блокирали акаунтите в Twitter. Общ брой последователи над 160 хиляди (пак няколко акаунта). Според думите и прави 20-25к уникални на ден като огромна част от този трафик и е идвал от Twitter. За трафика и вярвам защото Алексата и беше 25к. Не че може да се вярва много на Алекса. Нашите водещи сайтове са с такава Алекса така, че напълно и вярвам за трафика.Ще кажеш ли колко посещения получаваш от линк в twitter и при колко последователи .
Да в tweepi-то се прави ръчно. Преди имаше Tweepi addon за Mozilla или Chrome ще те излъжа, който следваше автоматично, но май от tweepi са правили някакви промени по сайта и вече не става. Беше много лесно. Пускаш addon-а, дясно копче на страницата, "Follow all" и си готов, но вече не става или само при мен има някакъв проблем.Това ли имаш предвид като казваш " Влизаш в tweepi.com слагаш един акаунт и мяташ ......" ?
Днеска на линк имам 15 000 рийч без да съм го споделял никъде страницата 39 000-40 000