Има ли смисъл от офлайн реклама ?

ZzZaPyr

Member
Има ли смисъл да рекламирам нов сайт извън мрежата. Списания за компютри например ? Също така може в тия афишите в градски транспорт дето са. До колко има смисъл от подобна реклама и кои са най-подходящите места ? :)
 
Има смисъл, ако си голяма известна фирма и правиш някаква промоция.
За никому неизвестни сайтове ползата сигурно клони към нула. Просто никой няма да обърне внимание.
За малки сайтове, по-добре инвестирай парите в PPC или SEO.
 
И аз съм на мнение, че от "офлайн" реклама полза ще има само ако печалбата от сайта не е свързана пряко с интернет. Струва ми се, че би била оправдана ако правиш реклама на фирмен сайт - фактически правиш реклама на фирмата промотирайки сайта и.
 
Моят сайт например има може би около 500 "беклинка" по разни автомобили (за стикери говоря), но сайта си е с автомобилна насоченост и има голяма аудотория (не просто посетители), така че според мен има но по-добре си вложи парите в online реклама
 
И аз съм на мнение че има смисъл. В крайна сметка виж повечето фирмени коли (тип баничарки или бусове) там освен името на фирмата веднага след слогана следва и адреса на сайта им. Това не се прави случайно. :)

Което ме навежда на мисълта че всеки един такъв трик за популяризация води до свойте полужителни моменти. Даже и този форум плачи за нешо такова.:)
 
5 минути си играх да пиша пост и накрая се прецака нещо...

та на кратко - смисъл има, зависи от сайта ти.
представи си едно тунинговано порше или москвич че виждаш някъде по улицата и на стъклото му пише твоя сайт за автомобили... предполагам всеки който успее да го запомни ще влезе

аз съм замислил да опитам подобна реклама след извесно време
 
Ако, ще се харчат пари, според мен няма смисъл. Тези които ще я видят - няма да ползват интернет, ще я забравят, няма да запомнят правилно адреса ... Същите пари хвърлени в мрежата ще са по-ефективни.

А безплатните добри идейки прилагани насам-натам, ако не помогнат, поне няма да навредят ...
 
5 минути си играх да пиша пост и накрая се прецака нещо...

та на кратко - смисъл има, зависи от сайта ти.
представи си едно тунинговано порше или москвич че виждаш някъде по улицата и на стъклото му пише твоя сайт за автомобили... предполагам всеки който успее да го запомни ще влезе

аз съм замислил да опитам подобна реклама след извесно време
точно за това ти говоря :) има доста атрактивни автомобили носещи URL-то на сайта ми и при мен в случая има ефект. Преди време бях пуснал анкета "Как разбрахте за нашият сайт" или нещо такова - 17% от отговорилите бяха посочели "От стикер на автомобил"... и тук се появява голямото НО - всичко което казвам е относително и зависи от нишата в която си развиваш сайта
 
Аз имам една много добра идея за офлайн реклама и смятам да я осъществя скоро - с тениски.
Има един лаф, ако искаш нещо да е свършено както трябва - свърши го сам! Еми ето! Отиваш , правиш щампа на една тениска, слагаш я и се разхождаш из центъра... Определено ще привлечеш вниманието на минувачите! Някои ще се смеят, а други пък ще си запишат сайта и ще го прегледат... Аз даже бих предложил на Блинк и Cool да си помислят за такова нещо ;]
Направете образец за фланелка с реклама на форума! Аз с радост бих носил такава ;] Направете една и я пуснете в някаква онлайн фирма и ние ще си купуваме и ще ви рекламираме в знак на благодарност. Поне аз бих го правил, защото ако не беше този форум аз нямаше да се занимавам с блогове, сайтове, афф маркетинг и всичко останало..
 
Moko, мерси за готините думи. Между другото лятото наближава и ще гледаме да измислиме нещо по въпроса, много си го мислех за такъв вид реклама. И това с тениските ми звучи адски привлекателно, много ще се радвам да направиме и следователно да раздадеме - това ще е определено по-горно ниво в популяризацията на форума.

Ще има такова нещо - аз лично се нагърбвам с тази идея. Даже имам приятелче с такова студио - логото ще е фри от него. Но не давайте заявки отсега, незнаеме нищо по въпроса. Какъв капитал ще се отдели, колко бройки ще има - което зави от първото... и т.н.:)

Та с две думи, рекламата в нета е по-евтина, определено, но е хубаво да присъстваш навсякъде - и това е вид стратегия на брандинга.:)
 
Благодаря на всички взели участие в темата ;)
Много ми помогнахте с отговорите си ;)
 
Между другото идеята на моко е идеална , наистина тук има много хора като мен които биха си купили такава фланелка и гордо биха я носили. такова нещо са направили замунда ако не се лъжа. наистина добра идея , дано я вземете насериозно.
 
1 предложение: Защо не направите сайт или блог към форума :)
това е дискутирано , но просто информацията която се изсипва тук е прекалено много за да се сортира и да се категоризира за уеб сайт.
 

Горе