Има ли смисъл от такъв тип сайт

bastunakis

New Member
Здравейте,
от доста време се чудя има ли смисъл от следния тип сайтове. Избираме си една тематика и регистрираме домейн. Създаваме сайт,който при определени ключови думи да се класира на челни позиции. След като сайта се изкачи на определена челна позиция започват да се предлагат реклами в този сайт.Не само от тип банер или линк еми цели пасажи от текст, съдържащи описание с ключови думи и линкове за дейността на рекламодателя.
Има ли смисъл от подобно нещо? И по-скоро някой би ли си платил за подобен тип реклама?
 
От: Има ли смисъл от такъв тип сайт

От пошлото обяснение , от което почти нищо не схванах като идея , останах с впечатлението ,че ще продаваш директна реклама , или реклама в статия с линк или нещо подобно ? Защо да няма смисъл , нали това е целта на повечето сайтове, да се изкачат на предни позиции и да печелят нещо ?
 
От: Има ли смисъл от такъв тип сайт

Както каза скорпи това е целта на 90% от блоговете, обаче кучето е зарито във второто ти изречение - как да намериш тематика за сайта, която хем да е с голям трафик хем да не е окупирана вече от други уебмастери. И мен ако ме питаш по добре направи нещо на английски вместо да мъчиш бг нета тук риба няма.
 
От: Има ли смисъл от такъв тип сайт

Пошло обяснение..нямам намерение да се заяждам в момента. :) Та..да,правилно си разбрал.Просто сайта в определен момент ще предлага само реклама във вид на статии, пък и отделно линкове и банери.
Мерси!
 
От: Има ли смисъл от такъв тип сайт

Работи бързо , поне да можеш да хванеш идващия PR update , да можеш да продадеш някоя статия , защото без приличен PR на сайта, малко хора биха рекламирали .
 
От: Има ли смисъл от такъв тип сайт

настоящият ПР ъпдейт едва ли ще го хване, дори и да е към краят на месеца, а това дали ще продаде статия е много относително защото като изключиме болните си мозъци от този форум и още два три такива - вероятно над 90% от фирмите които имат сайтове и сами си ги поддържат въобще си нямат и халхабер понятие от ПР. Още по тежък е случаят, че и голяма част от уебмастерите които поддържат сайтове на фирми си нямат - последният такъв случай направо ми разби дроба - мой приятел който прави и поддържа сайтове на доста фирми до толкова е напреднал че най умното нещо което прави, когато някоя фирма си заебе сайта е той да го вземе и да си сложи адсенс и ако няма много трафик през сайта и стане време да се плаща домейна го зарязва. Последно е зарязал сайт на фирма за мебели с ПР4. За какво да говориме повече
 
От: Има ли смисъл от такъв тип сайт

Замислил съм някаква тематика, посещенията не са толкова големи, но и аз не съм алчен. Правя го до известна степен за спорта и да припечеля някой лев :)
Имам и още едно въпросче. На много места гледам разни ТОП 10, ТОП 100 класации за месец на най-търсените фрази и думи в най-известните търсачки. От къде се взима това? Гледах Google Trends, но там повечето бг фрази и думи изобщо не ги отразява. В заглавната им страница има TOP 10 search words в USA, но за BG не успях да открия.
 

Горе