Има ли смисъл?

nIksdevIL

Well-Known Member
Здравейте, има ли смисъл ако се занимавам с сайт за новини, и примерно си докарвам по 2 000 посещения дневно, и съм пуснал реклами от Google Adsense?

Какви приходи да очаквам горе/долу знам, че не можеше да се каже с точност. Сайта ще бъде за България.
 
От: Има ли смисъл?

2-3 евро не повече
 
От: Има ли смисъл?

В зависимост от новините и тематиката може да докараш до към 7-8 евра.
 
От: Има ли смисъл?

Ами лично за мен си е загуба на време тоя Google Adsense, по-скоро си е Google nonsense. Ти докарай трафик от типа на 2к посещения на ден, пък как да изкарваш пари ти е най-малки проблем - банери, реклами, платени обяви,линкове и т.н.
Само че ще трябва да се изръсиш за SEO преди това защото сайтове за новини има бол, тия 2к не разбрах вече има ли ги в наличност или това ти е някаква цел дето си си поставил ?
 
От: Има ли смисъл?

Огледай съотношението работа по сайта/доходи. Щото, ако клечиш на компа по найсе часа за 5 лева май не е голяма далаверата.
 
От: Има ли смисъл?

Kазвате 2-3 евро при 2к посещения на ден, но не разбрах 2к уникални или изобщо 2к? Защото ако са уникални и ако потребителите четат повече от една новина на ден (приемам че отварят страницата с цялата новина, а не четат само резюмето), тогава не би ли трябвало да са повече от 2-3 евро? И за 2-3 евро на месец ли става дума или? :oops:
 

Горе