Има ли хляб в сайтовете за игри?

dudi

Member
Миналта седмица се замислих, че в пространството има много скриптове за флаш игри и се надъхах да пусна един такъв сайт. Та разтърсих се из нета и открих десетки български сайтове за флаш игри с едентичен код. Та въпроса ми е: Има ли според Вас хляб за толкова много сайтове в тази ниша и дали евентуално би било по умно да се пусне такъв англоезичен сайт?
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Хахахахаахахаха вече всеки втори си има такъв сайт... според мен няма хляб в тази ниша.. независимо на какъв език е :/
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Зависи от качеството на изпълнение.. а после, един път утвърдиш ли се, ще имаш стабилна посещаемост.. всичко опира до желанието и уменията; btw, аз също след няколко месеца смятам да пусна такъв сайт, като има вариант да го направя двуезичен, но това са само планове все още, нищо повече..
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Хахахахаахахаха вече всеки втори си има такъв сайт... според мен няма хляб в тази ниша.. независимо на какъв език е :/
Абсолютно съм несъгласен.Всичко си зависи от това потребителите дали ще го харесат,дали ти ще успееш да го натикаш на добри позиции в SERP и тук маркетинга е много важен(не само в продажбата на хапчета).
@dudi бих те посъветвал да не ползваш готов скрипт по скоро можеш да си модифицираш Вордпрес.Ще го оптимизираш по-добре.:)
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Ами по принцип от всичко вече има по много.
Имаше по едно време и много сайтове за запознанства. Но след това направиха онзи "гепиме" и направо кърти от към посещения.
Та мисълта ми беше, че трябва да е просто с една идея малко по различен от всички останали такива сайтове.
И аз да ви призная в момента мисля някакъв за игри който ще се хареса, но все още не мога да измисля.

поздрави, айбиемчо
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Аз мога да кажа, че станах милионер със сайта ми за игри . Не се колебайте и веднага си направете свой !!! Кликове по 1 цент винаги ще има, а и конкуренцията е мизерна .

Хах, сега малко по-сериозно . Гейм нишата е НАЙ-МИЗЕРНАТА !!! Дори и чрез сайт за запознанства имате по-голям шанс да припечелите добри пари . Ако просто искате да си почешете крастата ей така за удоволствие и да се изфукате на приятелите си, че имате сайт в интернет - това е вашия шанс !!!
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

SniperBG колко пари искаш за superigri . com, за да те избавя от мъките ти на едноцентовите кликове :ппп
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Такива въпроси, само на лична че ще дойдат от данъчните . Иначе 15 000лв . Все пак е с голяма сантиментална стойност .
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Малко офтопик: имам чувството, че специално в България всеки 3ти разбира от правене и разработване са сайт и появили се нещо оборотно веднага след него се появяват още 2000 подобни. Примери колкото искаш: социалки, запознанства, игри с кликове, интернет аукциони и тн. Специално за сайтовете за запознанства там нишата е специфична и благородна защото всяка година се появяват нови 14 15 годишни готови да завладеят интернет пространството с чара си ;)
 
Последно редактирано:
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Темата е за игри, но от това мнение:

Но след това направиха онзи "гепиме" и направо кърти от към посещения.

ми хрумна нещо, което мисля, че ще е добре да изразя. :)

Да, вярно е, че кърти от посещения, но обърни внимание потребителите му за какво го ползват и колко от тях получават това, за което са там. Според мен "ГепиМе" е заел няколко специфични ниши, които са малко в страни от общия смисъл на понятието "Запознанства". С това единствено се опитвам да кажа, че голямата му посещаемост съвсем не означава, че той доминира при запознанствата като цяло, а само при няколко специфични частни случая. Останалите си ги поделят други големи сайтове, като в различните от тях влизат хора, търсещи различни неща.

Ще видиш, че има сайтове, където влизат предимно тийнейджъри (impulse, sladur). В други държат думата хора от 20-годишна възраст нагоре, които искат да поговорят с някого след работа или докато почиват (Sibir, Friends.bg). И т.н. може да продължим с категоризирането им.


И въпреки многообразието от такива сайтове и големият им брой, дори човек да е намерил най-подходящият за него сайт за запознанства (или по-правилно сайт за приказки с онлайн приятели), никога виртуалното пространство не може да измести напълно живия контакт.

Т.е. поне в 20% от времето, когато човек иска да поговори с някой, онлайн средата няма да отговори на това, от което той се нуждае в конкретния момент - тогава той ще търси нещо по-различно. Затова всяко ново и различно нещо от сферата "Запознанства"/"онлайн приказки с приятели", според мен ще е добре дошло и ще намери своята ниша на пазара. :wink:
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Специално за сайтовете за запознанства там нишата е специфична и благородна защото всяка година се появяват нови 14 15 годишни готови да завладеят интернет пространството с чара си
И друго има. Повечето от тях не се регват само в един такъв сайт. А в колкото намерят такива :)

но обърни внимание потребителите му за какво го ползват и колко от тях получават това, за което са там.
@voic4e, няма значение потребителите какво намират или не намират в сайта. Важното в случая, че е посещаван.
Дадох пример само колко малко се различава от обикновен сайт за запознанства а колко много посещения има.
На човека по - горе за това му дадох пример като пита дали има хляб в сайтовете за игри.
Че може да има ако го направи с една идея по - различен от останалите такива.

поздрави, айбиемчо
 
От: Re: Има ли хляб в сайтовете за игри?

има хляб в сякакви сайтове стига да имате достатъчно умения, сили и ресурс да се борите с конкуренцията
В някои от случаите оптимизацията на конкурента ви куца, така че може да го биете по този параграф и да съберете повече аудитория от него и то за кратко време. Имал съм повобни наблюдения за хубаво изглеждащи сайтове, с добри идеи за сферата, но нямат "какпка" оптимизация. Затова си "жънат" с по няколко стотин посещения и това е. Ако искаш уникален сайт, направи нещо различно, да не е само и точно "онлайн игри", да има още нещо! Опитай се да оптимизираш, поне колкото можеш и вярвам че ще заемеш сравнително добро място.
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

Един прост пример.Имам сайт за онлайн телевизия само за 6 месеца време се наложи да го местя на VPS ,а такива сайтове на път и под път.Ако търсиш не заета ниша то такава няма.Какво ти остава?Преценяваш в кое си добър и напред.Това е.
 
От: Има ли хляб в сайтовете за игри?

То е ясно, че нишите стават все по-претъпкани, всеки като излезе с нещо интересно и стотина, дето не могат да измислят нищо сами, го копират... Обаче място за нови идеи винаги ще има :)
 

Горе