Имейл към домейн - как?

Firefly

Well-Known Member
Досега не съм ползвал имейл към домейн (от рода на office@домейн.ком) и ми е малко тъмна индия. Трябва да направя такъв имейл към един сайт, но сайта и домейна са регистрирани на различни места. Какъв е най-правилният начин да се направи това? При регистрация на домейна ми предлагаха някакви 10 пощенски кутии с разширението на домейна за 2.50 евро не месец, но реших да не бързам да го включвам в пакета, ако не е нужно. И още нещо - виждал съм такива имейли и си е неудобно да влизаш да ги проверяваш и управляваш, тъй като са си с отделен интерфейс - предполагаме най-удачно да се пренасочва към нормален мейл (абв, гмейл) и да се борави през тях?
 
От: Имейл към домейн - как?

Не е нужно да плащаш за мейли. Нали си плащаш хостинг?
Създаваш си колкото мейла искаш от контролния панел. Примерно: site.com/cpanel > email accounts
Проверяват се през уеб: site.com/webmail или си ги настройваш към Outlook етц.
 
От: Имейл към домейн - как?

MX запис при регистратора на домейна и примерно тук http://apps.abv.bg/
 
От: Имейл към домейн - как?

Принципно зависи какво иска клиента. Ако е само за получаване на мейли вържи една контакт форма на сайта и толкова.

Ако иска и да праша от домейна , виж хостинга. Трябва да има качено нещо като rouncube, squirellmail итн. Насочи го на там, Вкарен случай прехвърли домейна от регистранта към хостинга. С доплащане за една година прехвърлянето е безплатно.
 
От: Имейл към домейн - как?

Значи, това от АБВ за да стане, трябва да се вкарат DNS записи към домейна, което обаче няма как да стане, защото домейнът не е към хостинга, а е регнат на друго място. А, за да му се активират DNS-ите, иска да е с default неймсървърите. Тоест най-вероятно трябва и хостинга и домейна да са на едно място, така го разбирам. А домейна не може да се прехвърли, защото е .gr, а хостинга е на ICN и там доколкото виждам нямат такива разширения.

Явно остава начина да се проверява през домейн/webmail?
 
  • Like
Реакции: dnc
От: Имейл към домейн - как?

Дай на лично домейна ако не е проблем да погледна какви записи има и ще ти пиша как да процедираш :)
 
От: Имейл към домейн - как?

Благодаря на SoulReaver за помощта, която ми оказа. Нещата станаха - то можело MX и DNS записите да се направят и от контролния панел на хостинга, нищо че домейна е на друго място. АБВ-то проработи, макар че е малко недоизмислено и пак е доста неудобно, но мисля да направя всичките фирмени адреси да пренасочват към един общ обикновен и от там да се получават и изпращат имейли, използвайки само имената на фирмените пощи.
 
Нещо не ги разбирам тея неща.

Имам Dedicated Server, там може ли да се измисли нещо? но да съм с друг интерфейс?

Искам просто да си направя супорт@сайтами.ком ?
 
да може с какво инталиран трябва да имаш мейл сървър иснталиран (postfix, exim , qmail) и някакъв imap /pop (Dovecot)

всички контролни панели имат нещо готово според каквото ползваш може да пробваш някой урок от нета ако дадеш инфо тук ще ти кажа какво да направиш стига да ми е позната конфигурацията и да мога да говоря на изуст без да виждам сървъра
 

Горе