Инвестиране в hardware за "изкопаване" на крипто валути.

Босев

Member
Здравейте, търсих известно време в форума за подобна тема и не можах да намеря , ако има такава моля да бъда извинен за невежеството ми.
Бих желал да инвестирам следващата година прилична сума в изграждането на помещение със така наречените "изкопаващи" компютри с няколко видео карти и прочие. За мое огромно съжаление моите бейзик знания в конкретната област са силно недостатъчни. Въпросите ми са
Какво представляват тези компютри ?
Колко струват и къде могат да се купят?
Заслужава ли си според вас , в частност отдаването под наем и "изкопаване "?
И всичко останало което се сещате по темата.

П.с Отдавна разглеждам форума но скоро реших да се регистрирам,по случай моя първи пост искам да благодаря на създалите му и на хората в него , трудът ви е високо оценен продължавайте да правите това което правите !
 
Няма смисъл да инвестираш , да се учиш , да копаеш и тн. Купи си директно каквато искаш крипто валутата и си я пази в сигурен портфейл. Едно време си е заслужавало да се копае, сега прекалено бавно се избива инвестицията и си е занимавка.
 
Има и евтини крипто валути с потенциал които все още лесно се копаят .
Да и пак е по-добре да си купиш тези евтини валути направо за 3к примерно , вместо да инвестираш 3 к в оборудване и да я копаеш. Но ако все пак си го решил започни с малко карти за да добиеш представа , кое как се прави и какво се изкарва след като махнеш тока.
Има и варианти за ASIC машини от сорта на ант майнъри , те са специализирани устройства за копаене и изкарват доста повече пари , но се чака доста доставка и минават през митница (още 20% към цената). Може да разгледаш какво продават и в олх но там цените са още по надути , защото не чакаш доставката с месеци.
Пак казвам съвета ми е ако имаш някаква сума за инвестиране - избериси валута/валути - купи ги и ги съхрани на сигурен портфейл. След 5 години ги продай и ако си уцелил валутите ще си много по доволен от колкото ако си копал през това време. За пример аз копая с една от най-мощните видео карти 1080Ti и прави по 7-8-9 долара на ден в момента (без да вадя тока от това). Има и бг форуми за криптовалути , там има доста теми за копаене , за инвестиране , за проблеми с комповете , как се конфигурират , какво дъно да се избере за да поддържа повече видео карти и тн - ако ти се чете влизай : https://bitcoinbg.eu/forum
 
Ясно , ами доста хора просто искат да инвестират в наемане на хардуер има такива места предполагам наемаш им машините за 6 месеца примерно и те копаят за теб като това включва и тока.
 
Ясно , ами доста хора просто искат да инвестират в наемане на хардуер има такива места предполагам наемаш им машините за 6 месеца примерно и те копаят за теб като това включва и тока.
Никога не съм наемал , но каквото и да тестваш , почни с малко пари , които си готов да изгубиш. Ако си доволен от резултата след това увеличавай капитала.
 
То хубаво, ама няма карти.
И аз с колегите исках да копая, ама решихме, че е по-оферта да подаваме карти. Имам оферта за p104-100, мога да ги намеря за около 1100 лв. неограничено количество.
Повече инфо на лично.
 

Горе