Инвестиции в производството на етерични масла

G.Petrov

New Member
Търся инвеатитор/съдружник за производството на етерични масла.
Става дума за инвестиции в производството на редки етерични масла.
В България повечето земеделски производители са ангажирани с производството на масло от лавандула и кориандър. През последните 5 години нашата страна е тотален титуляр в производството и износа на масло от лавандула. Това в факт, който неминуемо ще доведе до свръх предлага, и рязко падане на цената! Много от фирмите се занимават с тази култура, с цел пране на Евро пари, обаче, те така или иначе са участници в балона, който ще се спука!
От няколко месеца правя проучване, свързано с търсените, предлагането и цените, на така наречените редки масла. Това са култури, които почти не се отглеждат в България, а в ЕС се отглеждат на много малки площи! Не се отглеждат в България, не защото не виреят, а защото не се финансират от програми. В ЕС, не ги отглеждат заради не благоприятни условия и ниско качество на продукцията! Всички сме чували за качеството на Българското розово масло! Така стоят нещата и при други култури...качеството е без аналог.
По професия и образование съм агроном, и материята по отглеждането ми е ясна. Повече информация при проявен интерес от ваша страна. Предварително благодаря за отделеното внимание.
 

Горе