Инвестиция

radikaa

New Member
Не знам дали съм на точното място, но ако може да попитам дали някой би ми обяснил какво точно е ''инвестиция, инвестиране'' за какво помага и какво печеля от това
 
Мързи ме да пиша, така че ти копвам:
Най-често срещаното определение за Инвестиция е влагане на парични средства с цел закупуването на финансов инструмент или друг актив, с цел печелившо възвръщане във формата на лихва, друг доход или повишаване на стойността на инструмента - това определение трябва да се допълни. Според бащата на инвестирането, Бенджамин Греъм, инвестиция е процес, при който, след щателен анализ, се взима решение да се вложат пари за закупуване на актив, който ще доведе до задоволителна доходност и гаранция на вложената сума. Ясно виждаме, че за да инвестиране ни трябват знания, за да можем да направим правилният анализ и да вземем правилното решение. Също така трябва много добра да можем да оценим всяка една инвестиция, за да получим задоволителната доходност, а за да имаме гаранция за нашата главница, то ние трябва да имам контрол в нашата инвестиция.
http://forumfinansi.com/index.php?threads/Разликата-между-Инвестиция-и-Спекулация.39/
 
Инвестиция - знания (умения) + план (стратегия) = Профит (естествено условностите са на уравнението са много и зависи в коя държава се намираш, всяко правило си има изключения)
 

Горе