Индексиране на страница в WP

w1ck3dgam3

New Member
Здравейте. Много ми е любопитно защо Google отказва да индексира новосъздадена страница, а примерно всеки нов пост е в индекса до няколко минути, да не кажа секунди.

Блогът ми е сравнително стар, има си доста линкове, PR4 и т.н. Но просто го забелязвам и по други мои блогове - постовете се индексират на секундата, а страниците - не. Ето например вчера създадох една нова страница в блога ми, която е важна за мен имам за цел да се индексира колкото се може по-скоро. Сутринта не я беше индексирала.

Пуснах я във FB, Twitter, G+, LinkedIn, Buzz - нищо. Посля я добавих в към 40 БГ социалки - пак нищо. Няма логика.

Случвало ли ви се е на вас подобно нещо? И как се справяте с него?
 
От: Индексиране на страница в WP

Може да си задал да не се индексират страниците. Ако имаш сайтмап виж на какво време му е зададено да обикаля страниците.
 
От: Индексиране на страница в WP

Не, не съм задал да не се индексират. Имам доста други страници, които са индексирани. Просто не съм проверявал за колко време са били индексирани. Използвам един плъгин XML Sitemap Generator, който генерира карта на сайта и я изпраща на Г. Виждам, че постовете са отбелязани с един приоритет на обхождане (ежедневно), а страниците с друг (ежеседмично). Промених последната настройка да е както на постовете и ще видим. Дано да има ефект от това.
 
От: Индексиране на страница в WP

Това че си го променил на "ежедневно" не е сигурно, че всеки ден ще ги обикаля. Това е приблизително и зависи от публикациите, колко често правиш и имали файда да ги обхожда всеки ден страниците и да търси нови при положение, че примерно в месеца има само 1.
Може да си пингнеш страницата за сега и да чакаш. Успех
http://www.bulkping.com
http://seomatic.org/
http://pingfarm.com/
http://pingdevice.com/
 

Горе