Индианец се нуждае от помощ за блог...

GreenLust

New Member
Здравейте...нов съм в форума и се надявам темата ми да не е много не на място, но ще рискувам. Четейки темите в форума свързани с блоговете с комерсиална цел, у мен останаха доства въпроси (нормално като за индианец :mrgreen: ). Та да си дойда на мисълта... имам личен блог, в който пишех всякакви глупости ,та го споменавам само като предишен опит. Наскоро, след като разбрах за различните начини за припечелване на пари от интернет, веднга се реших, че и аз искам да намажа. Само че докато четях форума разбрах,че нещо уменията ми много куцат, да не кажа че липсват (основни познания по html и dreamweaver...може би единствено английският ми е на по-сносно ниво). Та решил съм да списвам блог свързан с фитнес програми, диети, хранителни добавки (тъй като самият аз се интересувам от това). Интересувах се дали можете да ми препоръчате affiliate, предлагащ подобен сорт продукти. Другият ми въпрос е свързан с привличането на трафик...въпреки качените видео материали не зацепих пиниза ( не ми е за първи път). Също исках да питам има ли значени дължината на поостовете ...отразява ли се по някакъв начин и дали 600-800 думи е добра дължина за пост (просто, защото ще са на английски и би ми отнело доста време да пиша по-дълги постове). Благодаря предварително и се извинявам за умствената си ограниченост :oops: .
 
От: Индианец се нуждае от помощ за блог...

600-800 думи са достатъчни. Почти всяка от тези Affiliate програми разполага с различни хранителни продукти. А ето ти и линк към начин за печелене на пари само с писане на статии, без занимаване със създаването на текст и т.н - Link
 
От: Индианец се нуждае от помощ за блог...

Благодаря за отговора.. сега търся продук подходящ за тематиката на блога...ако имам напредък и сметката ми надхвърли космическата сума от 4$ (които имам сега) ще се похваля. Бай дъ уей ако някои се интересува от добра фитнес програма скоро ще сложа линк към блога ...програмата гарантирам, че ще е добра ...а рекламираните продукти ..сиг ще са пулен булвоч..ама ще ги хваля. :mrgreen:
 
може да ги плюеш :) гледал съм един такъв сайт хвалеше един продукт и плюеше 10 тина други ама на всички беше сложил афилейт линк :) Иначе може да блогваш общи статии които да захапят посетители и да въртиш само реклама на продуктите

анлииският е достатъчен ще натрупаш опит с времето за блог маркетинг може да погледнеш тук Оптимизация на афилиейт блогове и не само

за запознаване с класическто сео и принципите му препоръчвам разгледай безплатния софтуер на Web CEO курса към него отново безплатен

относно нишите аз не съм много доволен от ослабването и фитнеса менс хелата е по доволен но ти си предценяваш къде е най лесно да пишеш стаии преди да почнеш да си ги купуваш :)

Без да ви се намесвам в спора ама тук имам малък коментар да постна:

Не е необходимо много да разбираш от СЕО обаче трябва основните неща да ги знаеш(има ги в секцията за оптимизацията на търсачки), после си вземаш един домейн и го бодваш на Blogger (трябва добре да се замаскира блога) + 100% уникални статии + добре написано сейлс копи + линк билдинг и магията става без да плащаш за нищо. Тествано е и действа самоче не можеш да го оставиш на автопилот щото ще изпаднеш в 9-та глуха. Тук може да не се съгласят много хора с мен, но това си е мое мнение:)

За да направиш добри пари се иска доста на брой сайтове и инвестиция в реклама, както и опит. Много малко хора които не са се занимавали с това в момента могат да пробият веднага, както бях казал и в друга тема конкуренцията е голяма-куцо, кьораво и сакато правят сайтове, а купувачите са по-малко.:)
 
От: Индианец се нуждае от помощ за блог...

Слушам-изпълнявам..преглеждам 2та линка. Omg покрай тези неща съвсем заебах университета ...дано си заслужава, пък и да не си заслужава пак е по-интересно от университета. А да и ако все пак успея да изкяря нещо ...трябва ли да се декларират тези пари...защото ще е мн комично да декларирам примерно 5-8 $ :D за 2-3 месеца. А още по смешно ще е ако не глобят за това, че не са декларирани :X .
 
пусни един сърч за данъци в търсачката на форума има доста теми като физическо лице имаше трудности и ти трябва професионална консултация от счетоводител по лесно е като фирма да ти ги пращат по банков път причината за получаване е advertising (което и представлява афилйеит маркетинга - показваш реклама по сайтове)
 
От: Re: Индианец се нуждае от помощ за блог...

Здравейте пак. Преди време писах и зададох няколко въпроса като абсолютен дилетант (индианец) и сега понапреднах с материала обаче дойде време за следващите ми въпроси и ще бъда отново благодарен ако някои се отзове на запитванията ми. Благодаря предварително и се извинявам отново за малоумния характер на питанията ми. Та..направих си сайт , вързах го за афф програма и започнах да разпространявам продуктите им в него (завършва на ком..изръсих се някои др долар..ама за добрата кауза) направих 2 блога с баклинкове към сайта. И вече почти месец мина и само посещения отчитам...таргета ми са клиенти от САЩ и предимно натам насочвам усилията си (въпреки ,че много трафик и от албания ми идва..ама от него пиниз няма..те там май нямат още дебитни карти). Опитах какви ли не стратегии ..писах по форуми свързани с продукта, който продавам ( в началото флууд и няколко бана), после започнах по-нежно да промотирам, блоговете ги списавах , сайта гледам да не е статичен. Най-големият ми пробив беше като си изкарах блога на 1во място в гугъл ..само за 2 дни и то с Black SEO ...батковците от гугъл ме пляснаха през ръцете ...а и не намазах ..защото направих посещения в блога ..ама бях забравил линк към сайта да сложа :oops: :evil:. Сега продължавам само със статии и ключови думи и 3-4 страница съм в гугъл ...изостанах ,защото сглобявах една секция холова в нас и се не ставаше ама нвм. Та искам да ви питам...има ли нещо още което да опитам и да не е Black seo и да свърши работа или просто трябва да пордължавам по същия начин и с времето евентуално някой много заблуден ще купи нещо (или поне няма да изтрие кукиса преди да купи нещо). А да и само да добавя ...нишата която промотирам ..то си е магистрала направо.. е health продукти..най-популярната ама като за новак..а да и да добавя съдържанието на блоговете и сайта ми е уникално-сам си го писах (правописно издържано е също) ....Приемам всякакви съвети и насоки ...ако има светлина в тунела и не е влака ..казвайте.
 
От: Индианец се нуждае от помощ за блог...

нарегистрирай си много мейли в гмейл.ком и съответно по някой друг блог в блогспот вързан към домейна. след това сложи линкове и статии към продуктите си с афф линк-а си. спами в dig twitter и други соц. мрежи и все някога ще имаш клиент :)
 
От: Индианец се нуждае от помощ за блог...

Еми добре...ама уж правя всичко както трябва....ама явно накрая ще се окаже, че практика му е майката...и ново niche.
 

Горе