Инсталиране на Oscommerce

galina_st_st

New Member
Здравейте,

Имам огромното желание да си направя онлайн магазин. Избрах си oscommerce, но нещо не мога да го инсталирам. Сайтът ми е в free.bg, с filemozila, качих oscommerce и дотам. Като напиша сайта и ми излиза качена папката, виждам файловете. Каква е следващата стъпка? Според видеоурока за инсталиране трябва да ми излезе за инсталация като напиша username.free.bg/shop/shop/, но ми дава, че не съществува такъв сайт:(.
Моляяяя ви да ми помогнете. Не разбирам особоно и малко ми е трудно.
Пробвах и със сайт в hit.bg, там беше още по-ужасно, защото качвах един по един файловете около 1200 на брой, но пак същото.
Явно, че аз пропускам някой момент.

Благодаря ви предварително!
Поздрави!
 
От: Инсталиране на Oscommerce

хахаха,
hit.bg не поддържат php,mysql. Тея другите не съм ги и чувал. Трябва да си направиш една база преди да пристъпиш към инсталацията.
Ей тука за изискванията на оскомерса: http://www.oscommerce.com/solutions
Най добре се свържи със съпорта на хостинг провайдъра за да разбереш дали хоста става за магазин.
 
От: Инсталиране на Oscommerce

мерси за бързия отговор :)
а къде мога да си направя онлайн магазин безплатно с oscommersce? Можеш ли да ми препоръчаш нещо.
 
Пробвах и със сайт в hit.bg, там беше още по-ужасно, защото качвах един по един файловете около 1200 на брой, но пак същото.
:shock::shock::shock: :lol:
То направо не е за смях, а за плач! :shock::( Толкова ли не можа да се сетиш, че ЯВНО НЕ Е ТОВА НАЧИНА?! Ебаси загубата на време. Тая работа не става само с блъскане - това не е хамалска работа. Трябва и АКЪЛ!
Да те питам няколко въпроса - вижда се, че си тотално некомпетентна. Как АДЖЕБА избра точно oscommerce за софтуер на магазина? По какви критерии успя да прецениш, че това е най-подходящата платформа? Не можа ли първо да пуснеш една тема и да се консултираш, преди да избереш най-дъртата, неподдържана, бъгава и омазана система?! :mad:
Като ще правиш магазин, имаш ли регистрирана фирма? Помислила ли си как ще си плащаш данъците и осигуровките и как дейността ти ще бъде законна? Знаеш ли какви са месечните разходи, които трябва да предвидиш за данъци, осигуровки, счетоводство на тоя магазин? Май не... това са детайли - важното е да подкараш магазина и да почнат да падат кинти, нали?
И последен въпрос - ако не можеш да отделиш 50 лв. за цяла година, с които да си купиш платен, сигурен хостинг и собствено домейн име - КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛА ДА ПРАВИШ БИЗНЕС?! :shock: Какви са тия тъпи въпроси къде могло да си подкараш oscommerce безплатно?! Не усещаш ли колко смешно звучиш? Ще отваряш магазин, ще правиш комерсиална дейност, а не можеш да инвестираш 50 кинта?!? :shock:
Винаги са ме учудвали хора без ГРАМ ПОЗНАНИЯ в дадена област и без 5 лева в джоба, с които евентуално да платят на някой специалист да ги консултира за да не правят тотални глупости, започващи да правят НЕЩО само защото си мислят, че има много пари в него.
Това е все едно аз сега да отида да куп... ъ-ъ-ъ по-скоро да потърся безплатно, някоя изоставена 2 декара нива, да хвана мотиката, да копая 2 месеца като идиот, да посея 1 пакет ориз от магазина и да зачакам РЕКОЛТА.
Разберете, че за да имаш успех в дадена област трябва да отговаряш ПОНЕ на едно от условията - или да имаш задълбочени познания как стават нещата ИЛИ да имаш ДОСТАТЪЧНО налични пари, с които да си платиш на специалисти да ти реализират идеята. Има и трети вариант, но той е подходящ за хора под 20-25 г., които все още разчитат на мама и тати, клатят си краката по цял ден и имат предостатъчно свободно време - сядаш и учиш, четеш, питаш, учиш, пробваш, грешиш, питаш, пробваш пак, четеш, още четеш и след Х години (в зависимост от дейността, в която искаш да се специализираш) започваш да ги разбираш нещата и да ти се получават.
А, има и четвърти вариант - хващаш едно въже и ставаш хамал. :mad:
 
От: Re: Инсталиране на Oscommerce

Галина, във форума има много темички посветени на поблеми подобни на твоя. Хубаво ще е да се позапознаеш малко повечко с материята преди да започнеш да си правиш онлайн магазин

Да имаш ДОСТАТЪЧНО налични пари, с които да си платиш на специалисти да ти реализират идеята.

Конкретни цифри, колега, да не стават обърквации. Дай да напишем някаква минимална сума все пак, че под инвестиция обикновено се разбира част от джобните парички ;)

*You must spread some Reputation around before giving it to vbTK again.
 
От: От: Re: Инсталиране на Oscommerce

Май оня спам от името на предприемача в бгмама дава добри резултати. :wink:

Ако въпреки всичко юзърката се окаже упорита и се задържи, може да дадем и някой и друг практически съвет.
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Благодаря на всички за отделеното време и енергия, явно някои ги имат в изобилие, за което ви поздравявам.
Да, некомпетентна съм в някои области и затова питам, като не знае човек пита, нещо лошо да има в това?
Като ви се струват глупави моите въпроси, защо изобщо ми отговаряте? Или помагате на човек или го оставете, защо трябва да има подигравки, ирония и т.н
Вие сигурно от родилното можете да правите всичко.
Да, мога да платя на някого да ми го направи, да, имам пари за започване на бизнеса, да знам какво е нужно, за да стартирам, но искам да се науча. Явно това е нещо странно за вас, нещо през което не сте минали може би ???

Пожелавам ви успех!
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Просто е глупаво да се хвърляш в дълбоките води след като нямаш и елементарни познания.

Ето, че дори при минимални усилия (написаш в гугльо "how to make online shop step by step"), намерих един guide за новобранци:
http://www.shop-script.com/overview/how-to-create-an-online-store.html

Приятно четене!
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Ами плати на някой да ти обясни, така не се прави бизнес. Същото е като да отвориш бижутерски магазин в столипиново.
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Не ни се струват глупави въпросите ти, никой не е роден научен, но никой няма времето и енергията да ти обясни нещата от А и Б стъпка по стъпка. Затова те посъветвах да понаучиш основните неща преди да питаш, много неща са написани и тук из форумите. Нужно е и известно усилие за да тръгнат нещата, ако наистина искаш да се научиш, би последвала съветите...
Няма как да подкараш онлайн магазин на безплатен хостинг, това ти е проблема.
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Не ни се струват глупави въпросите ти, никой не е роден научен, но никой няма времето и енергията да ти обясни нещата от А и Б стъпка по стъпка. Затова те посъветвах да понаучиш основните неща преди да питаш, много неща са написани и тук из форумите. Нужно е и известно усилие за да тръгнат нещата, ако наистина искаш да се научиш, би последвала съветите...
Няма как да подкараш онлайн магазин на безплатен хостинг, това ти е проблема.

Може и да има вариант. Аз освен хит.бг други не знам които да дават безплатно, ама ако поддържат php,mysql, няма логика да не тръгне. Друг е въпроса кой би си купил нещо от такъв магазин...
Аз лично бих го затворил веднага. Безплатните неща ги свързвам с лапешки истории и не бих си дал парите за каквото и да е, колкото и да е изгодно.

ПП: Сега се сещам че по едно време бях попаднал на един онлайн магазин на хит.бг изцяло направен на js :lol: Като си кадърен и невъзможното може да направиш :)
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Дали наистина има къде да го направи?
Вариант е да си подкара локално магазина за опити примерно, но момичето каза че е начинаещо. т.е. ако имаше възможностите да си го направи нямаше да пита за такъв вариант. (стана infinite loop cause ;) )
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Безплатен хостинг с толкоз екстри най вероятно няма да има и 50% ъптайм...
Не си струва просто. Защо да си губиш повече от половината клиенти заради някакви 50 кинта?


Най добре първо да се хване да популяризира един личен блог в блогър примерно. Ако има успех чак тогава да се хвърля на магазина. Щото иначе ще даде 50 лева, ще се чуди и вайка и като не може едно свястно СЕО да направи, няма да има и един посетител в магазина, да не говорим за клиенти... :)
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Оф таман и аз понечих да изръся малко акъл фор фрий, ама се сетих че тя юзърката май ни тегли една официална ей там по-горе...

Бърз извод: ако си некомпетентен или се чувстваш глупав в дадена ситуация, поне Имай малко чувство за хумор :)
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Ний тука с ThinkFast са заприказвахме, лаф моабет по кафеено време :)
Знаете ли, че акълът бил единственото нещо което можеш да раздаваш и без да го имаш...
 
От: Инсталиране на Oscommerce

Ехааа, намерих! ;)
Не, просто няма такова животно като JavaScript Shopping Cart :lol:
http://www.nopdesign.com/freecart/


ПП: Усещам как младите спамери ще залеят хит.бг следващите 5 дена със стотици онлайн магазини... :lol:
 
От: Re: Инсталиране на Oscommerce

!!!!!!! ТИ ТАКА НАПИСАНИЯТ vbTK СИ ПЪЛЕН КРЕТЕН!!!!!!!!!!КАКЪВ Е ТОЗИ ПЕДАЛСКИ КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА?!!!!!!!!!КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙ В ТЕМАТА БЕ НЕЩАСТНИК!!!!!!!!!!!!!!ТИ СИГУРНО СИ НЯКОЙ ПЪПЧАСАЛ ПУБЕРТЕТ, КОЙТО ИЗОБЩО НЕ Е ЧУВАЛ ЗА ТАЗИ ПРОГРАМА. СТОИШ СИ В КЪЩИ БЪРКАШ СИ В НОСА И СЕ НАПЪВАШ ДА НАБРЪЧКАШ И ПОСЛЕДНАТА СИ ОСТАНАЛА ГЪНКА НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ СИ МОЗЪК ЗА ДА ИЗМИСЛИШ ТАКАВА ТЪПНЯ И ДА ПЛЮЕШ ТАКА ПО ХОРАТА!!!!!!!!!СПЕСТИ СИ ЗАНАПРЕД КОМЕНТАРИТЕ!!!!!!! ЕБАСИ ТЪПАКА СИ !!!!!!
 
LOL

:clap::lol: :lol:
You made my day! 8)
Нямаше нужда да си регистрираш нов акаунт, че да ме плюеш. :)
 
От: Инсталиране на Oscommerce

????????!!!!!! ХАХАХХАХАХАХХА !!!!!!!!!??????????
НЕЩО МАИ СЕ ОБЪРКА!!!!!!???????
 
Не съм се объркал, Ивчо. Постави ме на мястото ми. Отдавна някой трябваше да го направи. Отивам да си чопля пъпките и ви оставям да дискутирате качествата на oscommerce. ;)
 

Горе