Инструмент за анализ на беклинковете на сайтове на различни езици

bizz

Active Member
http://www.seomoz.org/blog/international-seo-backlinks-tool

Това е част от представянето:

Това е нов инструмент, който може да бъде интересен на тези от вас, които работят по международни сайтове или сайтове ориентирани към повече от един език или държава.
Инструментът позволява автоматично изтегляне на списък с препратки към всеки URL, разбити не само по TLD / поддомейн, но също и по език ,на която е страницата.
Тулът позволява да следите не само вашите връзки, но и връзките на конкурентите. Ако се борите да получите линкове на даден език, защо да не проверите връзките на конкурентите написани на испански, френски, немски или някой от другите езици?

Как работи?

Инструментът изтегля Топ 1000 страници, които линкват към определен URL и ви позволява да ги свалите. Анализира всяка област и идентифицира TLD, включително и най-специфичните за всяка страна домейни, както и под-домейни. Въпреки това, най-полезно, може би е, че инструментът се опитва да идентифицира езика на страницата.

Как да го използвате?

Всичко, от което се нуждаете е SEOmoz API информация (трябва да имате акаунт в seomoz).
Има 3 полета, които трябва да попълните, които са ID за SEOmoz достъп и секретен ключ и URL адреса на страницата, която искате да се анализира.

След като натиснете бутона анализирй, ако всичко върви по план ще получите известие за изтегляне на CSV файл с резултатите си.

Този инструмент е доста специализиран и не е нещо, което от ще се нуждаете често. Въпреки това е едно от онези неща, които е удобно да имате наоколо.


Може да вземете вашите Access ID и Secret Key от тук -> www.seomoz.org/api (трябва да сте регистриран юзър на сеомоз).
 

Горе