Интересен СЕО инструмент

wladimir

New Member
Здравейте, съфорумци! Наскоро попаднах на един СЕО инструмент, на който се прави голяма реклама в Гугъл - ahrefs.com. Предварително се извинявам на тези от вас, които знаят за съществуването му. Безплатната версия дава списък с dofollow и nofollow линковете както и малко Social метрики. Благодарение на този инструмент видях че първият резултат на Гугъл в нишата, която съм захапал е с около 57к do-follow линка, а моите са 22 като се движа междъ 2ра и 6та страница на Google. Та бихте ли ми препоръчали подобни СЕО анализаторски инструменти и струва ли си да правя линк билдинг ръчно (в продължение на месеци) предвид гореизложеното или да потърся някакъв доказан Бот за печатане на линкове? Предварително благодаря.
 
От: Интересен СЕО инструмент

Инструменти за анализ има колкото щеш. Аз бих ти препоръчал Yazzle ( работи с ahrefs ), opensiteexplorer.org и http://www.majesticseo.com/reports/site-explorer не е лош, но аз си предпочитам opensiteexplorer-a.

Относно как да процедираш си е лично твой избор, но аз не бих разчитал на автоматични инструменти, първо защото нямаш кой знае какъв контрол ( с малки изключения ) и второ, защото покрай тия Панди, Пингвини и още кой знае какви зоо гадини ще изскочат, човек трябва да внимава какво прави, а за предпочитане си е всички връзки да са ти натурални.

Имай предвид, че не винаги количеството е по-добре от качеството. Така, че излишното спамене и да си поставяш за фикс идея да имаш връзка от всеки един сайт, не е много добра стратегия понякога.

Иначе най-лесният вариант е да проучиш сайтовете в top10, да видиш какви връзки имат и евентуално да се линкнеш и ти от тези източници, ако е възможно :)
 

Горе