Интернет бизнесът в Русия

apostol

New Member
ИНТЕРНЕТ БИЗНЕСЪТ В РУСИЯ СЕ РАЗВИВА С ГЛАВОЛОМНИ

ТЕМПОВЕ

През 2006 година на руския пазар за електронна търговия бяха реализирани печалби от 10.1 милиарда долара! При това най-голямата активност в тази област са проявявали телекомуникационните компании.
Казано другояче, през 2006 г. руската е- търговия се е увеличила 2.5 пъти. Тя съставлява вече 1% от БВП на страната. Всичко това ни съобщава руският вестник „Ведомости”.

По данни на Националната асоциация на участниците в електронната търговия, по продажби в Интернет на първо място е така нареченият B2B (business to business). С един общ обем от 6.15 милиарда долара. Увеличението в сектора е с 4.7 пъти.

Очаква се през 2007 година обемът на пазара на електронната търговия да нарасне най-малко с 50%, и да достигне едно ниво от 16 - 17 милиарда долара.

Бързият растеж на броя на потребителите през последните години предизвика и бум в китайската онлайн търговия, в маркетинга и в развлекателната индустрия. Важно е да се знае, че около 30% от китайските потребители са съсредоточени в столицата Пекин.

Според данни на американското правителство, броят на потребителите в САЩ е близо 210 милиона. Тази цифра може да бъде надмината от китайците, но само ако тенденцията на повишение в Китай през следващите две години бъде 24%.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
angelovarna каза:
Ух, тази тема съм я срещал сигурно в поне още 2-3 форума и то преди месеци :) а сега я виждам и тук ... пак от същия автор.

ми от него кво да очакваш.... писането.ком аххаах преписването.ком по става
 

Горе