Интернет магазин но поръчката да става по телефон, e-mail или skype

arristoccrat

New Member
Здравейте на всички.Извинявам се предварително ако съм объркал мястото на темата.Така имам един въпрос.Искам да си направя интернет магазин,всъщност вече почти съм го направил,но не искам да продавам през интернет,а поръчката на даден артикул да става по телефон ,e-mail или skype.Въпроса ми е следния....реално сайта ми искам да представлява един каталог от който хората да ми поръчват.Това което не знам е как да го направя законно.Предполагам че ми трябва фирма,касов апарат и да регистрирам сйта на фирмата.Това ли е????

Благодаря предварително! :)
 
От: Малко помощ!!!

Нещо не схванах, искаш да е през сайт, но не искаш да продаваш през интернет. Каква е логиката, да не се поръчва през сайта?
 
От: Малко помощ!!!

Ами не искам да се поръчва през интернет.Искам да имам просто един каталог в интернет пространството. :)
 
От: Малко помощ!!!

Лошо замислено, ако питаш мен.
 
От: Малко помощ!!!

Ако ще слагаш цени на нещата в каталога тогава задължително трябва да посочиш
- името на фирмата
- адрес на регистрация или адрес на управление
- имейл
- телефон
- както и да посочиш цените включват ли ДДС

Като под всеки артикул посочиш че поръчките стават само по телефон или скайп хората ако имат интерес ще ти се обаждат. В зависимост от това какъв магазин използваш може и да забраниш поръчките и ще го ползваш само като каталог.

Трябва да регистрираш фирма ако нямаш, на фирмата трябва да имаш минимум или касов апарат или банкова сметка, а най добре и двете ако ще има опция да плащат по банков път. Освен това в тази фирма ще трябва да се осигурява поне един човек.

Така стоят нещата ако искаш да си на светло, ако не по добре само скайп и наложен платеж. С други думи или си вкарай нещата в ред или изцяло пери в мрака.
 
и аз се чудя защо да няма онлайн форма за поръчка като това ще е само улеснение за хората... орязваш си възможностите

малко като в онзи виц на негри не продаваме ми звучи :)
 
От: Интернет магазин но поръчката да става по телефон, e-mail или skype

Понякога стоките имат много специфики, които трябва да се доуточняват и за това е необходимо директен контакт
 
От: Re: Интернет магазин но поръчката да става по телефон, e-mail или skype

Примерно ако човека иска да продава коли?

Според мен да се сменят бутоните "Поръчай" или каквито са на "Контакти"<Call for price или нещо от сорта навързано с jQuery popup и при клик излизат начините за връзка. Това лесно може да стане.
Друг лесен начин е да използваш система по твой избор. И триеш от файловете кода за бутона "Add to cart". Така няма да има бутон & No way to order :)
 
От: Интернет магазин но поръчката да става по телефон, e-mail или skype

Можеш да погледнеш в подписа ми, клиентката искаше в магазина да не се поръчва по интернет! Аналогично на твоите изисквания в сайта поръчката се прави по телефон или e-mail, за целта съм използвала prestashop като съм премахнала различните опции за поръчка, а съм оставила единственно формата за контакти! Ако искаш всичко да е легално трябва да регистрираш фирма или да прикрепиш магазина към някой, които вече има такава и реално всичко да минава през него!
 

Горе