Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

bormanbg

Active Member
Здравейте,

От 4-5 месеца имам сайт, който както се оказа върши добра работа при привличане на нови клиенти. Сайта е html...За 4 месеца го класирах по основни ключови думи (висока конкуренция) на първите страници на google (за БГ става дума) насочени и към основния домейн и към вътрешни страници...но вече от една седмица ме "гложди" мисълта че сайта ми не е хубав, т.е.правих го с готов купен темплейт, но подходих доста аматьорски - вече виждам грешките си и сега искам да си го направя с WordPress (ще се оправя с това без проблем).

Въпроса ми е следния:
- Мога ли по някакъв начин докато стария сайт си стои аз да си правя нов на WordPress и да го заменя в един хубав момент, т.е.по какъв начин мога да прехвърля сайт с бази от примерно www.proba.sait.com на www.sait.com или нещо подобно...? Със сигурност ако мога да го направя ще падна в серпа, но съм съгласен да поема този риск.
- Кои са правилните стъпки при такава подмяна?

Благодаря предварително на всички отзовали се по темата! :)

*само да помоля, ако някой реши да помогне с 1-2-3 думи, съвети, критики - супер, но ако някой реши на лично да ми пуска оферта как "ще ти направя супер сайт, ще направя всичко добре и сигурно, ще...ще...ще...и това ще ти струва само 4800 лева - по-добре да не "помага" :)
 
ами почваш да правиш новия нагласяш всичко по дизайн настгроики....

и след това една по една стаиите почваш да ги местиш на новия сайт като на стария даваш редирект 301 на старата статия урл на стара=> url във wordpress
Смяна на домейн Redirect 301

същото като смяна на домейн .... ако безплатния хостинг поддържа само хтмл правиш мета редирект с таиминг 0

и в гугъл уебмастър туулс указваш верифицираш и двата си сайта и даваш чед прехвъляш стария към новия....
 
Последно редактирано от модератор:
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

но аз искам новия сайт да е на същия домейн...
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

Много лесно ще се справиш. Направи новия сайт на лордпрес на локален хостинг на компютърът си. след това го залей на хоста намястото на стария е може за полвин час да нямаш сайт, но това не мисля че е време за което си заслужава даже и да се говори. Ако, неможеш да си направиш локален хостинг може да ползваш този rady.ru, безплатен е и работи с всичи ЦМС системи . Препоръчвам ти да използваш drupal мене лично, повече ми допада(повече възможности)
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

1) Вътре в root папката на сегашния си сайт създай нова папка и я именувай с каквото име искаш (добре е да е нещо шантаво) - примерно 'gettingjiggywithit'.
2) Ъплоудни wordpress файловете в тая папка.
3) Отиди на 'http://segashniasait.com/gettingjiggywithit/' и си инсталирай Уордпреса по нормалния начин.
4) Нагласи си каквото искаш и си сложи какъвто душа сака контент - докато сайтът е готов.
5) Когато всичко е готово и изтествано, премести файловете .htaccess и index.php от папката на уордпрес инсталацията ('http://segashniasait.com/gettingjiggywithit/') в руута на сайта ('http://segashniasait.com').
6) Отвори index.php и промени реда
PHP:
require('./wp-blog-header.php');
на
PHP:
require('./gettingjiggywithit/wp-blog-header.php');
.

Това е всичко. Допълнителен бенефит от това да напъхаш уордпрес в такава папка е че ще е малко по-труден за хакване.

ЕДИТ: Това горе е старо инфо и НЕ БИВА ДА СЕ ПРИЛАГА! Абсолютно тъпо и безсмислено е.
 
Последно редактирано:
От: От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

Какво не ти хареса моят отговорр, че предложи това. Според мен това дето ти предлагаш е доста по - сложно за изпълнение
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

Благодаря! :)

kokernur - rady.ru си е заминал вече - мога ли по принцип да си го направя на който и да е безплатен или платен хостинг, примерно да си взема един хостинг за 1 месец с moiatsait.com, да си работя в него и след това да направя един бекъп и да го "залея" на сегашния ми novsait.com примерно? Така може ли?

Noke - това в папката на самия домейн инсталация си е добре, дали ще се отрази после на позиционирането в гугъл (май божа работа), това че не ми е в руута а в папка...

А мога ли да направя и каша примерно - правя си новия сайт, ок., прехвърлям го, ок. Ама Гуглето си знае основния домейн и още 2-3 странички...т.е.тези 2-3 странички (без това са html) мога ли да си ги оставя пак в роот-а колкото да не ми дава грешки и че си ги намира...така 2 в 1 - хем нов сайт, хем стар сайт (без главна страницаІ... :)
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

http://radyx.ru/ ето го хоста, работи си... ето как изглежда друпал когато го залееш на хоста...http://sredka.gixx.ru/ ето и wordpresa http://zvezda-bg.tk/ направи си сайта, направи си бекъп или просто имаш пълен ФТП достъп. Ако пък искаш си остави сайта на тоя хост само си пренасочи домейна .. ще ти е по изгодно
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

не, то не става дума за 1-2-3-5 лева за хостинг за 1 месец докато си правя сайта (4-5 дни). става дума за това дали мога на какъвто и да е хостинг и домейн да го направя (имам и 2 свободни домейна дето трябва да ги пущам чак след месец-два), след това примерно дали като го прехвърля на моя си хостинг/домейн дали всичко ще си върви.

И наистина мерси много за помощта! ...че бях попитал тук нещо преди 2-3 седмици и вместо да дадат съвет (то и никой не е длъжен де), ми изпратиха (потребител от форума де, не шефовете на форума) 7-8 страници как ще ми направят сайта най-великия, само за 4 890 лв. :) А тук въпроса е на оцеляване (не точно на оцеляване), но сайта си е мой, не е лукс или да се "представям" фръцкайки се, а си е необходимост. Помогна доста при оцеляването тези 2-3 месеца :)
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

На кокернур вариантът най-вероятно ще свърши със счупени линкове и Page not found страници.
Не че не може да се фиксне - просто си е замоткване в неподходящия момент.

И добре че ми напомниха - следващия път няма да навлизам в подробности, за да не изглежда толкова 'сложно'.
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

А какъв е проблема да си правиш временните сайтове на хоста който ползваш в момента, а още по добре локално като си сложиш едно Apache и PHP?
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

от хостинга ме посъветваха да си направя един субдомейн, примерно novsait.moiatsait.com и след като си направя всякви инсталции в субдомейна и т.н. и примерно когато съм вече готов с новия сайт, да си направя промените с .htaccess и index.php (където Noke каза)и да си свиркам :)
И ще трябва да си направя нов sitemap и да го засиля на гугле-то. Само незнам - дали да е в субдомейн или папка (http://moiatsait.com/noviatsait/). Ще "заминат" ли и рейтинги, и алекса ранк и т.н...
 
От: Искам да си направя нов сайт и да подменя стария - кои са правилните стъпки?

пробвай по лесният начин, както ти казаха по-горе - една под директория на рута и там инсталирай платформата. Няма да загубиш нищо, експортвай първо от настоящия блог всички статии, рейтинги, категории в xml и ги импортвай в новия. За Alexa изобщо не се безпокой....
 

Горе