Каква е врътката niche websites с приличен трафик изкарващи около 180-200 долара?

xopacuo

New Member
Пичове дилемата е следната. :) Във Флиппа продават niche websites с приличен трафик (около 100 ув/днен) изкарващи около 180-200 долара на месец. Цената на подобни сайтове варира между 100-500 долара. Въпросът е: защо хората продават сайтове на такива цени? Къде е врътката и колко време подобен сайт ще изкарва тия 200 долара. Като цяло питането ми е струва ли си подобна инвестиция?
 
Re: Каква е врътката?

Врътката е в това, че той в момента му влачи трафика от някъде. Гледай органичен трафик, натрупани беклинкове и класиране по кл думи. Искай аналитикса да качат. Проучи си кл думи. Струва си за такива пари да вземеш такова сайтче определено - дори да не печелиш толкова пак си избиваш инвестицията за една година. Купил съм няколко такива и си бачкат на автопилот, някои вече повече от две години. Огледай добре беклинковете да не е правил някакви простотии.
 
От: Каква е врътката?

е не съм съгласен че има измама винаги

принципно ако само купуваш и печелиш може и да не си на кирия, защото да кажем ако купиш нещо за 3 лева може би ше шравиш 1 лев на месец - това за някои може и да е далавера но няма да те дръпне бързо напред

принципно ако купуваш трябва ра разбираш от сайтове - примено ако купиш сайт дето е на 10-та позиция и прави 1 лев на месец, то може и да ти е далавера да платиш 3 лева да го ако знаеш как да го изкараш на първа позиция, защото позле може и да правиш по 10 кинта на месец с моалко усилия

освен това трябва да се гледат и много други фактори, като например дали има някакъв блек хет, от колко време сайта излиза, как се монетизира (имаш ли по добри идеи), може да искаш статистика на сайта по месеци, също и разпечатка на продажбите, и т.н

разбира се има и скамери (лъжци), но има и хубави сайтове.ако внимаваш може и да спечелиш

"Къде е врътката и колко време подобен сайт ще изкарва тия 200 долара.'
то ако межеше да се каже със сигурност ... ти си експерта и ти преценяваш, ако разбираш - ще правиш кинта, ако не - ще губиш

" Като цяло питането ми е струва ли си подобна инвестиция'
ако знаеш какво правиш- да, ако незнаеш - зависи дали се чустваш късметлия
 
От: Каква е врътката?

xopacuo въпросът ти е доста сложен, няма как да се отговори еднозначно.
BullBlogger и nikasenov са се постарали да ти отговорят обширно и доста вярно.
dimdoff може първо да се запознаеш с произхода и значението на думата "далавера", тогава да сравниш значението, което ти влагаш и реалното и тогава да го поправяш. Според мен е казал много верни неща, както и BullBlogger.
 
От: Каква е врътката?

По скоро ми беше интересно защо хора чиито сайтове правят примерно оборот Х биват продавани на цени 2 пъти по Х (сайтовете де :) ). Наглеждам няколко нишови такива, органичен трафик, на по няколко месеца и се продават на цени два пъти колкото правят на месец. Не знам :( ако са толкова добри авторите защо не си ги държат да им вадят стотинки. И пак отивам да типичното българско мислене, че нещо не е като хората :(
 
От: Каква е врътката?

Според мен просто става трудно да се задържат такива сайтове, защото гугльо много ги реже напоследък и е по-рентабилно да се направят и продадат, тъй като не се знае колко време ще ти докарват тези стотинки :)
 
От: Каква е врътката?

мда, май май си е абсолютно вярно :) последния който гледах, пича изкарал 300$ за 10 дни и сметнал че на месец ще върти по хилядарка та му търсел някъде около 2. И какъв точно е сайта. Купува от BHW твитер последователи от някакъв льольо и ги препродава с 5 пъти надценка :D ей на това му се вика с потенциал бизнес ;)
 
От: Каква е врътката?

ВРЪТКАТА Е ,ЧЕ СА С БЛЕКХАТ , И ПОВЕЧЕТО СА "ЛИНК ФЕРМИ" И СИ ИГРАЯТ НА CRASH AND BURN ДОМЕЙНИ ( В СЛУЧАЯ САЙТОВЕ ) .Поне това е моито предположение!
 
От: Каква е врътката?

ВРЪТКАТА Е ,ЧЕ СА С БЛЕКХАТ , И ПОВЕЧЕТО СА "ЛИНК ФЕРМИ" И СИ ИГРАЯТ НА CRASH AND BURN ДОМЕЙНИ ( В СЛУЧАЯ САЙТОВЕ ) .Поне това е моито предположение!

.........което означава, че не е далавера да го купиш.........това исках да кажа в по-горното мнение.
 
От: Каква е врътката?

Обикновено ако е прекалено хубаво за да е истина , не е истина ;) така че внимавайте

Професорът по икономика казал същото и на детето, което му посочило купчина пари в улична кофа за боклук. Обаче клошарят, който бил с по-освободено мислене нямал нищо против да изхарчи парите за да си купи самолет ;)

Имайте предвид, че хората обикновено не действат рационално. Затова някои икономически теории, които допускат рационалност в човешкото поведение не съвпадат напълно с реалността.
 

Горе