lastoneleft

Member
Здравейте на всички :)
Тук има както разработчици, така и собственици на магазини.
Тъй като в момента съм в нещо като търсене на .. какво липсва в тези услуги? Аз ли греша някъде? И изобщо търси ли се услугата, или вече масово хората гледат да си се оправят сами, дали поради липса на средства, дали защото се интересуват от това и искат да се научат.

Дори да е така .. какво искат да научат мениджърите на онлайн магазини? Примерно социални мрежи? В момента доста такива семинари и курсове са нашумяли.
И .. много ли са магазините които са създадени, а пък нямат продажби и реално хората се отказват?

Общо взето всеки който може да сподели опита си с неговия онлайн магазин ще бъде добре дошъл.

В момента съм на етап разследване на липсващите неща в услугите с изработка на онлайн магазини. И съответно да се насоча към някакво решение.
Всеки който има минутка, може да отговори на кратък тест /7 въпроса/: тук
[URL='http://zorica-doneva.com/izsledvane-za-nujdite-na-sobstvenicite-na-onlain-magazini.html'][URL='http://zorica-doneva.com/izsledvane-za-nujdite-na-sobstvenicite-na-onlain-magazini.html'][URL='http://zorica-doneva.com/izsledvane-za-nujdite-na-sobstvenicite-na-onlain-magazini.html'][URL='http://zorica-doneva.com/izsledvane-za-nujdite-na-sobstvenicite-na-onlain-magazini.html']
[/URL][/URL][/URL][/URL]
Тъй като не съм сигурна дали линка е позволен .. ще помоля някой от админите да го изтрие в случай че не е :)
 
Какви са нуждите на собственици на онлайн магазини - Повече поръчки и то за по-големи суми :)
 
Според мен основният проблем на собствениците на магазини е ДОБРАТА реклама и маркетинг, които да продават, щото магазина от техническа гледна точка може да е супер, но да няма реклама и да не се вижда/намира online.
Другото, което е важно е магазина да е "дуракоустойчив", т.е. да работи без да забива, без бъгове и да понася натоварвания и да зарежда много бързо.
И не на последно място, да има много, много продукти, освен ако не е строго таргетиран, като по този начин се увеличава "мрежата" с която може да лови повече клиенти. А за да има повече продукти понякога е нужна външна помощ на хора, които да ги вкарват или някой IT който да ги "парсне" отнякъде.
 
Съгласна съм с теб. Ако човека който е правил сайта си е свършил работата - магазина ще бъде user friendly. Лесно ще се ориентира човек, лесно ще се правят поръчки.
Въпроса е че .. много от хората не са получили резултати след тази стъпка .. което не е изненадващо де. И хората спират да инвестират в магазина си. А то има още толкова много работа ..

Отделно .. има хора които работят само чрез Фейсбук - и имат продажби, което ми е много странно. Аз винаги искам нещата да са направени както трябва. Т.е. ако ще продаваш - да имаш сайт, по представително е просто. А се оказва че май не е точно така. Защото реално ти правиш магазин, а самата идея на магазина не работи. От тук аз започвам да се питам - това което предлагам помага ли на някой изобщо?

Друго което съм забелязала е - че хората изобщо не знаят как да правят постове. Пускат постове като луди .. и нищо. Никой не прави нещо интересно, нещо което не е само да си рекламираш продукта.
Да обаче - не им се плаща за това, пък после се чудят защо няма повечко продажби. Или пък .. искат сами да се занимават - от там .. склонни ли са да плащат за уроци тогава?
Или и там ще е - "ще се оправям сам" :D
 
Основният проблем са слабите продажби. Сравнително малък пазар, ниска платежоспособност на клиентите и голямо предлагане на стоки. Бизнес който не печели добре, няма как да инвестира пари в IT услуги, софтуер и т.н.

Повечето които продават през Фейсбук работят нелегално без фирма и данъци не плащат. Плащат здраво на Фейсбук за реклама (защото могат да си позволят) и реализират продажби. А пък още по-лесно за тях е ако продават реплики.

Според мен това е ситуацията на пазара в България в момента.
 
Начи .. ако хората искат онлайн магазин за да увеличат продажбите си .. са загубени. Защото с онлайн магазина върви толкова много работа. Ако се прави за печалба .. нищо чудно че не им върви, защото има толкова много работа да се направи преди печалбата .. че .. като видят първите 2-3 месеца че няма .. ии се отказват да работят. Пък после са недоволни.
Според мен трябва просто да им харесва да се занимават. Ако не им харесва няма как да стане.

А това с продажбите още ми е мистерия. Ще се разровя и в онлайн маркетинга пък да видим.
 
Факт, без постоянна работа по онлайн магазин няма нищо да стане. Аз копам здраво вече година и половина и с много неща се сблъсквам. Основния проблем като собственик на онлайн магазин ми е оптимизацията за момента, било то техническа, on page, off page. Много обещания от фирми, хора - реализация никаква или поне не съм случил на такъв човек. Истината е че ако сам не си помогнеш и не буташ нещата да вървят, нищо няма да стане
 
Факт, без постоянна работа по онлайн магазин няма нищо да стане. Аз копам здраво вече година и половина и с много неща се сблъсквам. Основния проблем като собственик на онлайн магазин ми е оптимизацията за момента, било то техническа, on page, off page. Много обещания от фирми, хора - реализация никаква или поне не съм случил на такъв човек. Истината е че ако сам не си помогнеш и не буташ нещата да вървят, нищо няма да стане
Така е .. и това е другата страна .. Която противоречи малко на това по горе.
Но .. ако плащаш на посоки на хора да ти вършат някаква работа .. пък пак не става .. Трябва баланс - хем ти да правиш нещо хем и друг да помага.
Защото примерно .. аз ще хвана да поддържам Фейсбук страница .. ама така ще я наблъскам колкото да се води че съм свършила работата примерно ..
Никой не би могъл да управлява бизнеса ти по добре от самият теб!
 

Горе