Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

mantaman

Well-Known Member
Решил съм да взема Реселърски хостинг. На какво трябва да обърна внимание освен на дисковото пространство, трафика и броя акаунти. Вероятно има тънкости които разбираш в последствие и за които си забравил да питаш когато е било време.
Другото което искам да попитам : Спрял съм се на Суперхостинг - гледам в класацията на хостингите половината от хората тях ползват а в темите за реселърски хостинг въобще не ги и коментирате.
Причината при толкова по добри хостинг оферти от чужбина да съм се ориентирал към СХ е че не съм достатъчно добър с английския за да си говора със съпорта за неща от които не разбирам.
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Ами направете си комбина двама трима, все някой ще разбира английски
Иначе какво специфично искаш да знаеш, зависи какво ще ти трябва. Може да погледнеш лимитите за процесорно време, ако ти трябва крон - дали поддържат, ако ще ползваш нещо различно от пхп също. Ти си знаеш най добре какво ти трябва за да си прецениш какво да гледаш.
За мен примерно най важното е поддръжката на крон. Още ме е яд че се излъгах с FatCow без да погледна дали имат крон.
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Мерси за отговора, да попитам още нещо
СХ дали поддържат - крон. (за първи път го чувам)
Хостинга ще го взема за да го раздавам и нямам представа на кой какво ще му трябва, за това искам да съм сигурен че има всичко необходимо защото после се получава ама то това не е включено това се плаща допълнително и накрая евтиното излиза скъпо
Поздрави
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Имат (cron jobs)
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Здравейте,

По отношение на нещата, на които трябва да обърнете внимание при избор на реселърски план, може да добавим, че е добре да съобразите броя IP адреси, предоставяни с всеки план и лимита на процесорното време. При нас процесорното време е до 30 минути на денонощие за всеки клиентски акаунт, разположен в реселърския акаунт, като то не може да се споделя между клиентските акаунти. Относно запитването Ви за cron jobs – да, поддържа се, така че няма да имате проблем с това. Това, което може да добавим като важно е също, че при РеселърСтарт лимита е до 20 на брой, клиентски акаунти, а при всички останали планове броя на клиентските акаунти е неограничен, т.е. можете да раположите неограничен брой сайтове, като можете да ползвате и собствени DNS-и.


Ако имате нужда от допълнителна информация или срещате някакви трудности относно услугата, може да разчитате на нас.
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Благодаря за отговора на съпорта на СХ. Само искам нещо да попитам за това процесорно време не е ли много относително понятие при положение че не се знае какъв е процесора - съответно на по стара машина един сайт може да прави 33% а на нова 3% така ли е или бъркам.
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Здравейте,


При нас процесорното време не се измерва в %. Наистина при по-стар процесор 10% са различни от при по-нов процесор. Много зависи и от това, дали ресурса се измерва по адекватен начин. Имали сме случай, в които даден сайт изразходва 10% CPU на друго място, а при нас по-малко от 5 минути. Темата е много дълга и специфична, но това, което правим ние, са постоянни инвестиции в хардуерната ни инфраструктура и адекватно следене на този ресурс.


При надвишаване на процесорното време, винаги сме подхождали и подхождаме толерантно спрямо нуждите на клиента, като се стремим да предостави необходимите съвети и насоки за оптимизация или друго алтернативно решение.
При желание от ваша страна, може да ви активираме тестов акаунт. За тази цел е необходимо само да изпратите e-mail до търговския ни отдел.
 
От: Какво да гледам на реселърските оферти за хостинг

Много в важно да гледаш броя на акаунтите и да го сравняваш с Дисковото пространство и трафика.
Реселеърските пакети по начало не предлагат overselling и трябва добре да си ориентираш подялбата на капацитетите за хостинга.
Давам пример:
Ако се вземеш реселър пакет 10GB дисовяо пространство и с неограничен брой акаунти например, няма да може да създадеш повече от 10 акаунта с капацитет до 1000mg. По този начин може да се изчисли себестойността на акаунтите които може да се активира и да си направиш сметка колко ти излиза даден акаунт.
Реселърските пакети не са ориентирани към по тежки сайтове, а за малки сайтове с малка натовареност
 

Горе