Какво да избера...?

MPL

New Member
Здравейте!
Ще ви помоля да ми помогнете с избора на CMS?
Мисля да създам сайт (блог) в който ще публикувам доста информация под формата на статии от по няколко изречения (около 600-800 на месец). Спрял съм се на Wordpress или Joomla, но ме притеснява при толкова много статии коя система ще е по добра. Четох някъде, че Wordpress при толкова статии става много бавен, но пък ми е по-лесно да работя с него.
Благодаря Ви!
 
От: Какво да избера...?

Уърдпрес естествено, не знам кво си чел ама ако проблема е поради много заявки към базата данни инсталираш плъгина wp-super cache да кешира страниците (така заявките към базата данни намаляват чувствително) и си готов.
 
От: Какво да избера...?

Благодаря!
Надявам се, че няма да имам проблеми и няма да се бави сайта!
Понеже статиите няма да са авторски ще поставям към всяка една линк към оригинала, но как ще се отрази това на Гугъл. Възможно ли е да ми дадед бан при положение, че съм публикувал само част от статията и съм приложил линк към оригинала? Има доста сайтове за споделяне на съдържание от потребители и доколото знам нямат пробем със Гугъл.
 
От: Какво да избера...?

Абе напиши поне някакво резюме и давай линк към източника, че Гугъл ще ти зашлеви наистина голям шамар, ако слагаш само дупликейт кънтент. Уравнението е следното: нов сайт + 100% дупликейт кънтент = Sandbox
 
От: Какво да избера...?

Каква полза има от сайт с копирано съдържание?
 
От: Какво да избера...?

Направи го със ситемата която разбираш по добре, аз съм работил и с двете и повече ме кефи joomla но това си е мое мнение, щом wordpress ти е по лесен пиши на него. Не забравяй само при толкова много статии да си сложиш някой плугин за кеширане.
 

Горе