Какво да правя с този блог?

wasko

New Member
Здравейте,
Преди около година се сдобих с домейн (gamingnews.bg), като идеята зад това беше да се науча да разработвам прости сайтове на WordPress. Каквото научих, научих, само че сайта остана и така и не съм го пипал от месеци насам. Запален гейминг фен съм и съм наясно с всички гейминг тенденции, новини, като съм играл и продължавам да играя всички топ заглавия в последните 10 години. Абе хоби ми е... А пък и виждам, че гейминга тепърва нараства в България (назад сме с 20 години във всички сфери все пак) и малчуганите започват върло да се интересуват от игри, компютри и т.н. Тук искам да потърся съвет от вас. Какво бихте направили вие на мое място? Да изтрия ли всички смотано-написани статии и да го заредя с качествен контент, като се надявам да започне да добива приходи от AdSense или да не се занимавам изобщо? Всякакви мнения ще са ми от полза.
 
Ако има качествено съдържание и започне да добива популярност можеш да се договориш за афилиейт и кодове за отстъпки с продавачи на хардуер за всички регистрирани потребители, можеш да почнеш да организираш разни онлайн турнири със спонсориране от същите продавачи и съответните нагрдни фондове, да пуснеш свой сървър за някоя игра, да добавиш форуми за да могат потребителите сами да генерират съдържание, да сложиш възможност за качване на модове за дадени игри и да направиш каталог от тях, а ако модовете са достатъчно ценни, можеш да измислиш начин създателите да печелят от свалянето им, за да бъдат мотивирани. Можеш да добавиш и видето ревюта в свой канал в ютуб, което ще е също някакъв приход, ако го предложиш в пакет на потенциалните продавачи на хардуер.

Доста варианти имаш, в случай че количеството потенциални посетители си заслужава труда.

ПС. Освен ако не генерираш доста сериозен трафик, реклами без да си в директни отношения с ракламодателя с цел някаква таргетирана кампания са доста безсмислени, според мен. От рекламна мрежа смислени пари няма да видиш, макар че всеки си определя какво според него си заслужава и какво не.
 
Последно редактирано:
Ако аз съм на твое място и това е хобито ми, веднага ще изтрия некачествените статии и ще започна да градя от нулата.
Ако си упорит и късметлия, може хобито да почне да ти носи пари.
Аз така и не успях да изкарвам пари от адсенс, но носи някакви стотинки.
В момента в който имаш сериозен трафик, по-скоро продавай банери и прави рекламни кампании, вместо да слагаш адсенс. (според мен)
И спрямо моя опит още нещо - ти търси рекламодателитр, а не чакай те да те търсят. Разбира се трябва да имаш какво да предложиш. Едни 1000 уникални на ден е добре да имаш.
 

Горе