Какво е Google Sandbox

a.conev

New Member
Някой съвсем накратко да обясни какво е това плс. Май съм там с един от блоговете ми. Начи бота краулва постоянно но няма индексация.
 
за да си в пясъчника трябва да си в индекса ...
търси и ще намериш, има адски много изписано в интернет,
гугъл е ТЪРСАЧКА, НЕ САМО ИЗТОЧНИК НА ПАРИ ...
 
sandbox а представлява времето през което нов сайт (домейн) или не е индексиран от google или все още не се ранква добре за конкурентни думи. Има съмнения, че съществува. Но определено има признаци за наличието на такъв ефект. http://www.sonicko.com/articles/google-sandbox-debunked-by-google.html
 
Ето какво знам аз за google sandbox информацията е събирана от различни източници и не е гаранция, че е всичко работи все още така, но поне е на български и за мен е най-доброто обяснение на сандбокс до сега.
 
Всъщност не е доказано, че Sanbox съществува ;) но всъщност наистина има такъв ефект. Като с кивота и Индиана Джоунс. Тук обаче Google си решава и може да си те държи към 6 месеца... в пясъка.
 
Не е ясно дали си там.

Sandbox е само за най-трудните ниши.И то само за Г.Дали е доказано или не, незнам, но така или иначе има такова нещо.

За Y, не е много сигурно.Предполага се че има, но то така или иначе индексира много бавно, така че има малко спорове на тази тема.

Мсн, по скоро няма.Правени са опити много добри специалисти да оптимизират за най-трудните ниши и се оказва че сайтът започва да излиза след 2-3 седмици.

Това може обаче да се избегне, ако се купи стар или изтекъл домейн.Но разбира се гаранция по-скоро бих казал че няма.
 
аз пък най-накрая го изкарах моя. В началото беше със 100 индексирани (от 15000 - доста дупликейт). После изчезна изцяло. Почнах го наново. И най-важното - преди 2 дена писах на google през GWT за reconsideration и станаха нещата. Имам индексиран root :). Най-тъпото е че съм направил толкова много неща, че не знам кое го излекува :)... но един месец си седя неиндексиран. Общо взето ако някой го интересува формулата (ще е добре някой да коментира кои неща с помогнали и кои навредили):
1. Един пост на седмица.
2. Събмит със socialmarker.com в около 15-20 social networks
3. Преди два дни поисках reconsideration
4. В три форума ми е сложен в подписа.
5. Auto и semi-auto submission в директории(това го правих преди да го баннат).
6. Малко секретни неща ;) ... на ръба...

P.S.
сайта е този:
Код:
www.renewable-energy-sources.com
 

Горе