Какво им става на доставчиците на хостинг???

N1ck

Active Member
Направо не е за вярване, но от няколко дена борбата е безмилостно жестока а резултатите отчайващи.

Преди около месец StableHost ми изпратиха мейл, че ми местят акаунта на нов, по-модерен и бърз сървър. Ок. Ама от тогава насам сайта и се зарежда 2 пъти по бавно, и те ме баламосват че проблема не е при тях. Аз този сайт не съм го пипал от месеци (едно нещо като работи не го пипам) даже wp не бях ъпдейтнал. Днес изпълних всичките им препоръки и естественно резултата няма.

Пак преди около месец HostGator направиха същото - преместиха ми акаунта на нов сървър и от тогава всеки ден изненада. Чашата преля преди 3 дена когато времето за зареждане на празен wp инстал удари 20 секунди. Не можах да повярвам на това, което съпорта ми каза - че от както са пуснали новите сървъри имат нови проблеми всеки ден ... Отказват да ме преместят на друг сървър, щото явно всички нови са такива, а на старите няма място (не само аз рева).

Явно е че нито StableHost нито HostGator могат да си настроят новият хардуер. Е, какви хора работят там тогава по дяволите?

JustHost и те са същите - приятел сподели, че и той има подобни проблеми. Вече си мисля че хостигна стана като българската бира - 10 марки едно (калпаво) съдържание ...

Сега знам какво ще кажете - да си наема сървър, ок, НО, кой ще го настрои? Ако им платя на тях няма как да получа по-добро качество, явно е че те не могат да се справят, какво остава за мен - човек без нужните познания. Да платя на друг - ами кой??? и той ще е същото мазало.. А и забележете - проблемите почват когато те решат да сменят хардуера ми.. мен ми е все тая какво е желязото - ново или старо, явно старите бачкат по-добре, защото им знаят чалъмите. При новите сървъри явно не е лесно, но аз потребителят каква вина имам? А и да не забравяме че те по всяко време могат ми упгрейднат и наетият сървър и тогава майка плаче....

Проверете си сайтовете и споделете кое къде (не) работи. Всички сайтове, хоствани на избоените по-горе 3 доставчика (не само мои а и на колеги) дропнаха в гугъл от първа страница на майната си и само заради огромного време за зареждане след подмяна на сървърите (може да има и други причини, но съвпадението е на лице).
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Точно зареди ситуация подобна на твоята преди няколко години реших, че повече чужди сървъри няма да използвам. Дори наети или vps.

Ако нямаш знанията единственото, което можеш да направиш е да четеш внимателно общите условия. Не е кой знае каква мъка да преместиш даден сайт на друг хост или сървър. След като зареждат бавно и не си доволен защо ги търпиш? Фирми бол, както в България така и в чужбина.
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Ами не ги търпя, но повечето имат 40-50 до 90 дена moneyback което означава че сега хвърлям едни пари на вятъра (платил съм за година, минали са примерно 3 месеца, няма да ползвам останаите 9) и хващам друг доставчик. Ама все пак изброените горе се водят от добрите... няма гаранция че следващият ще читав. Проблема е общ до колкото разбирам. Просто имат персонал, който не е достатъчно квалифициран. Сега гледам CertifiedHosting - имат any time money back guarantee... т.е. бяхаш при проблем с парите обратно.
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Търси фирми, които не oversell-ват, има ги. Специално за изброените от теб всички знаем, че го правят и то в пъти. Не винаги голяма компания означава качествена услуга. В повечето случай дори напротив.
 
вероятно ползват клауд линукс при него имаш тапа на ресусрсите отгоре... (геитъра със сигурност са на него а като гледам stable host CPU Restrictions: 15% of 1 CPU Core и те са на него защото при шаред хостинг среда (повече доставчици нямат смелоста да го напишат това за което евала им правя за 3.95 + менижд е добре )) ....получаваш относителни справедливия дял ресусрси за цената която плащаш

20 секундния инстал e точно тази тапа... ще кажеш какво му е предимстовото ами предимиството е точно че е стейбъл, никой сайт не може да изяде ресурсите на останалите и сървъра седи стеибъл, освен това го няма момента със превишавам процесорното време и трябва да си платиш за повече или ще те спрем... просто удряш тапата на ресусристе и сайта ти дава ерор за няколко секуднди което според мен е по честно (защото имаш избор да пробваш да оптимизраш с наличното или да вземеш по голям план)

лимитите са на процесора, на рама, и на дисковите операции (IO) и базата данни...



Какво можеш да направиш - кеширащите плугини намаляват позлвания ресусрс няколко пъти и сайта работи по бързо в същите ресурси (Hyper Cashe Extended на съфорумеца Марто Лазаров при мой тестове свали натоварването 4 пъти а при някой хора от форума до 10 пъти...) също така намалява и изплозвания рам

След добавянето на плъгина - Hyper Cache Extended имаше рязък спад в изразходваното време .
Нормално ли е такава огромна разлика при един и същ брой посещения около 20 000 ?
Виж файлът 5772


Освен това ако са използват пълите възможности на клауд линукса (щото клауд линукса не е само тапа ами е улеснение с много възможности за клиентите)ще имаш бутон в цпанела Select PHP version
php-seclector.png

от там може да избереш по бърза версия на PHP като 5.4 например (урдпреса си работи добре под нея за разлика от други комерсиални пхп скриптове не направи нито един бъг) +15% скорост само от това споре r.stevanov в един негов пост.... както и да си избереш opcode optmizator като APC например който дава още скорот... освен това като имаш АПЦ активирано може да ползваш по адвансът плугини за кеширане на WP като W3 Total Cache и в него да зададеш кеша да се прави в паметта на АПЦ (Което вдига многогратно скороста) а не яде толкова рам

ако имаш неща за сваляне от сайта може да ги хостнеш ремоут в някой клауд сървис (така ще намалиш използвано ио)

и катопоследна опция ако нямаш PHP selector което незнам защо някой доставчици го режат... което не мие ясно защот го правят като е толкова удобно за клиентите да им върви всичко не да чакат съпорта да си пуснат някоя екзотика за някой скрипт) може да си вземеш още един хостинг акаунт от тях за 3.95 и да разпределиш натоварването между двата... единия за базите данни и един за пхпто на урспресите... не е чак толкова сложно технически да се вържат дори и да са на различни сървъри даже е по добре да са на различни...
 
Последно редактирано от модератор:
  • Like
Реакции: snux
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Coolice има десетки начини да се ограничат ресурсите, не е задължително да са с Cloud Linux. Аз обмислях да го използваме, но е пълна боза при големи натоварвания и репосите са отвратителни. Игор е пич де.

Елементарен process accounting + PAM limits ще свърши същата работа. Това са нещата, над които имаш контрол out of the box - core, data, fsize, memlock, nofile, rss, stack, cpu, nproc, as, maxlogins, priority. Има много други решения на различни нива.

П.П. - Wordpress и повечето CSM-и работят и с php5.5, който отдавна излезе. Специално за WP zend optimizer+ 5.5 има 20-30% по-добри резултати. С другите още не съм си играл :)

П.П.2 - и смяната на php може да става са 1 команда :wink:

Код:
  [1]   php5.3 *
  [2]   php5.4
  [3]   php5.5
 
Последно редактирано:
Re: От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Coolice има десетки начини да се ограничат ресурсите, не е задължително да са с Cloud Linux. Аз обмислях да го използваме, но е пълна боза при големи натоварвания и репосите са отвратителни. Игор е пич де.

Елементарен process accounting + PAM limits ще свърши същата работа. Но има много други решения на различни нива.

П.П. - Wordpress и повечето CSM-и работят и с php5.5, който отдавна излезе. Специално за WP zend optimizer+ от 5.5 има 20-30% по-добри резултати. С другите още не съм си играл :)

игор е с акаунт с номер 4000 и малко в уебхостинг талк :) и помага не се надул за човек правещ милиони на месец :)

да има начини да се огрничат и по друг начин ама този вз стил на ограничаване си е точно клауд линукс над 90% съм сигурен :)

Иначе освен тапа на ресусрсите и клиента да може да си избира ОСВЕН верията на пхпто от няколко версии както може и без клауд линукса.... може си избира кеф му апц кеф му опкеш на пхп под версия 5.5, кеф му някоя дцруга версия или друга екзотика само с отметки за което май няма друг начин :) то затова се ползва толкова :) май няма при цена $14 за първия и $10 за всеки следващ сървър е добра сделка

а колкото до 5.5 да може и да е по бърз ама зенд opcache е включен бай дефулт и не може да се избер апц ако няма мемкешъд сървър включен (както няма на шеърд хостингаобикновенно) апц си е много добра алтернатива да се кешира в неговата памет както се кешира с мемкешъд лесно с плъгин :)

@ r.stefanov скрииншота и част от поста го пиша за N1ck (ти знам че знаеш) да види на практика какво имам на предвид


attachment.php


иначе аз сега го тествам зендчето :) малко по лакомо е за рам от апц но опредлено е по бързпо и вървят скриптовете по мазно :)
 
От: Re: От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

при цена $14 за първия и $10 за всеки следващ сървър е добра сделка

Не е добра сделка, защото производителността е слаба и репосите не са приятни за работа.

а колкото до 5.5 да може и да е по бърз ама зенд opcache е включен бай дефулт и не може да се избере апц

Не виждам причина да търсиш APC за 5.5 след като от php избраха zend. А и правят едно и също все пак, почти. Тъпото е, че малко фирми ще се навият да го пуснат защото: OMG IT USES MORE MEMORY :lol: А не осъзнават, че при голям workload всъщност е по-малко.
 
Re: От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

П.П.2 - и смяната на php може да става са 1 команда :wink:

Код:
  [1]   php5.3 *
  [2]   php5.4
  [3]   php5.5

Аз горе го написах ама допълвам в смисал че пхп селектора дава гъвкавост за по адвансъд клиентите :) освен пхп и различните добваени неща към него иначе направо си представям как ако ползвха шеърд админа и съпорта ще ме намразят :)

добаваете ми сухосин, махнете ми сухосин, сложетеми бцматх махнете го, геоип включено ли е или не е я го включете за тест сега го махнете да няма излишни неща:) сега може ли да сменим това 5.4 на 5.3 със сухосин, после да го махнем сухосина, после да си тесвам един по един 5.3 ,5.4 първо със еакселератор, после със апц после със xcache после зъс зенд опкеш :) хаха

за 6 левов акаунт направо са ми показали пътя а на клауд линукс ще си го направя теста лесно :)
 
Re: От: Re: От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Не е добра сделка, защото производителността е слаба и репосите не са приятни за работа.



Не виждам причина да търсиш APC за 5.5 след като от php избраха zend. А и правят едно и също все пак, почти. Тъпото е, че малко фирми ще се навият да го пуснат защото: OMG IT USES MORE MEMORY :lol: А не осъзнават, че при голям workload всъщност е по-малко.

Аз му казвам на N1ck какво да избере и че може да си ползва АПЦто като алтернатива мемкешъд който в шеърд среда го няма в 90+% от случайте щото ако го има за него лимити няма и нико няма да си ъпдеитва 3 долавория акаунт... все още вп плугините не могат да го правят този номер с кеширане в паментта на зенд опкеша... а той си е предплатил за година така че няма нужда да сменя ако може с няколко клика да настрои...



още един скрипт който не работи добре с 5.4+ освен едитора на вбюлетина е статистиката OpenX например... на зенд опкеша по груба няколко преценка заема почти двойно рам (40+% със сигурност ама едва от няколко дни тествам) спрямо същата конфигурация със апц което в моя случай НЕ е проблем.... цпу ресурсите са почти наполовина което е голям плюс и върви много по мазно както казах, ама при шеърд хостинг среда може този рам да му дойде отгоре на тапата :)
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Рамта е евтина. Но аз до колкото си играх при голямо натоварване ситуацията се променя и APC използва повече. Разбирай хиляди заявки в секунда.

Кофти е, просто трябва да се четат условията и да се пита. За тези, които изброи със сигурност мога да кажа, че нещата са доста зле. От Гатора и Media Temple съм бил доволен, ама беше преди 7-8 години.
 
вероятно си прав зенда те не напразно от пхп са го избрали :) и при пикови натоварвания да е по добро

в моя случай се тества на форума :) разплу се в почти двойно количество рам спрямо преди с апц-то ама върви мазно мазно много ме радва :)
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Да, определено върви по-добре от преди с гадния CloudFlare. Имаш бая да си поиграеш обаче щом с два siege теста падаше последно като го пробвахме :D
 
кат ми остане време ще ми е друга конфигурацията само да свърша със няколко сайта :)

C10K прооф :) че и отгоре само че без исп конфига

http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-6.4-x86_64-nginx-dovecot-ispconfig-3


пп аз и сега мога да се оправя с голямо количество кънекшани от малко ипта като просто ги дропвам :) не ми се тества ама така си мисля

просто не ми е трябвало преди а не трябва да поддържам много клиенти на една машина че да е неприятно за клиентите ако го настроя така...
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Аз откакто си намерих добър доставчик на VPS не съм имал проблеми с хостинга. Преди на споделения хостинг ми пишеха редовно, че еди кой си сайт товарел много и ми предлагаха да си купя VPS. После имах проблеми с доставчика на VPS (заради потребителско генерирано съдържание и автоматично оплакване). След като го смених - вече няма проблеми. За 9,99 евро на месец дават 4 GB RAM, 200 GB диск, неограничен трафик и 1 ядро 3.2 GHz. Администрацията не е сложна - инсталирах си webmin на CentOS, сложих си проста защитна стена (около 70 реда скрипт), смених някои настройки по подразбиране и си работи без проблем (въпреки, че ползвам Apache, а не прехваления Nginx). Ползвам CloudFlare за всеки случай (безплатния план).
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

И така, HG канцелираха акаунта. Чякам обещан рефунд.

Работех с тях от досата време, бях доволен и ги препоръчвах. Но стана зле. Примерно ако някой атакува несъществуващ файл ти лимитират акаунта зарати CPU load !?? WTF? Това е направо тъпо, мега тъпо!

Сега търся свестен хостинг на който да прехвърля сайтовете. Бях решил Certified Hosting, ама.. те имат така наречената тапа която е супер тъпа тапа - пример - пускаш дъмп 1 на ден през cron jobs да ти прави експорт на базата данни с цел архив, и този дъмп, който минава за няма и 1 секунда, максимум 2 ми качва цпу и дискови операции до ниво на лимит.... баси... Съпорта ми казва - ми така е на споделен хостинг.. Чак пък толкова?!?!

Coolice - прав си за CloudLinux, обичат го това много. Интересно, повечето доставчици на хостинг не казват какви са лимитите но някой предлагат 30% CPU, 1 GB RAM

Тези 2 изгледжат добре, какво мислите?

geekstorage.com & downtownhost.com не са върха на сладоледа, но R1soft CDP backups (10 dena+) спасява от необходимоста да се правят допълнителни бекъпи, и 30% + CPU e добро обещание
 
Последно редактирано:
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Hostgator онзи ден ми бекъпнаха няколко сайта с по 4-5 дена назаде... излагат се жестоко, никога не ми се е случвало от 3 години насам.
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

Сега видях, благодарение не coolice че действително хостинга предлага да сменя версиятя на php, обаче нова греда - коя да избера и по какво се различават? Дава ми възможност да пускам и спирам неща от които не разборам. Кой е наясно?

php53.jpgphp54.jpgphp55.jpg
 
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

wordpress се разбира със всичко дори 5.5 според rstefanov ако са ти такива сайтовете може да пробваш

избери иначе на 5.3 и 5.4 opcache и виж как ти работи сайта ще качи рама ама ще работи по меко ако хостинга ползва fcgi това е за начало което препоръчвам да пуснеш и го гледай

значи първо отметка opcache и сейв долу 5.3 си работи със всички скриптове после в следващите дни може да го тестваш и със 5.4 и 5.5 там даваш отмеката сейв долу и след това сет ес кюрънт :)


АКО НЕ СИ ДОВОЕЛН ОТ ПЪРВИТЕ ПРОМЕНИ ИЛИ СИ В ТЕСТОВО НАСТРОЕН
(гледам няма АПЦ и Xcache) ама има е акселератор той е старичък ама

Сприра опкеш ако не си доволен и си на урдпресс слагаш w3 total chache
избери кеширане в екаселератор сриина ми горе http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=43729&p=450277#post450277 НЕ СЪМ ГО ТЕСТВАЛ С ЕАКСЕЛЕРАТОР
затова не е първата ми препоръка ... ако имаше апц щях да избера него ама няма...

и слагането на кеширащ плъгин по принцип си е добра идея...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Какво им става на доставчиците на хостинг???

wordpress се разбира със всичко дори 5.5 според rstefanov ако са ти такива сайтовете може да пробваш

Wordpress работи с 40-50% по-добре с 5.5 и zend.
 

Горе