Какво мислите за е-книгите?

Здравейте, какво мислите за книжките, които не са малко на брой в интернет. Има ли някакъв начин съдържанието на книгата да бъде монетизирано,като изключим продажбата и ? Трудно ли е тя да бъде разпространена успешно ? Имам в предвид , че особено на тема "пари от интернет" има много и повечето от тях са нищо повече от разтягане на локуми, колкото да се вземе някой долар. Дали хората вече, не вярват на нещата писани там и трябва да си много популярен в нишата си, за да ти вярват хората и да теглят/купуват книгата ? Ако една книга от х броя страници, бъде разделена на х статии и направена под формата на уебсайт, дали този уебсайт ще е по-легитимен за хората ? Ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса и да се заформи една интересна дискусия. Ако някой се сети може да даде за пример някоя определена книжка и автор ^^
 
От: Какво мислите за е-книгите?

1. Здравейте, какво мислите за книжките, които не са малко на брой в интернет. Има ли някакъв начин съдържанието на книгата да бъде монетизирано,като изключим продажбата и?
- Е-книжките са полезни, информативни и убиват времето, когато ни е скучно. Начина за монетизация без продажба е да сложиш линк за изтегляне в сайта си и банер реклама над или под бутона. Просто пример, всичко опира до акъла.

2. Трудно ли е тя да бъде разпространена успешно?
- Зависи, трябва да е нещо, което ще си струва. Моите наблюдения показват, че 90% от хората обичат безплатните е-книги, които са актуални, разрешават даден проблем или предизвикват интереса на читателя. Пример: "Тайната за успешните продажби в Prodavalnik.com"

3. Ако една книга от х броя страници, бъде разделена на х статии и направена под формата на уебсайт, дали този уебсайт ще е по-легитимен за хората?
- То тогава няма да е е-книга, а просто информативен website.
 
Последно редактирано:
От: Какво мислите за е-книгите?

Благодаря ви, за отговорите,четивото за амазон изглежда интересно ще го прегледам.
 

Горе