Какво мислите за референдума ?

От: Какво мислите за референдума ?

Дано да видим, човек от статуквото да промени статуквото, към прозрачна и честна игра ....
Сериозно ли го вярваш това?
 
От: Какво мислите за референдума ?

Последиците от рефендума са именно тези - що да не го вярвам. Виж линка, ако не си го чел доста общо имам с вижданията, който пишат там. В момента управляващите са в патова ситуация, духът е пуснат и мисля, че този път ще се доведе до край. Това е едно от решенията, който биха променили изцяло облика и да маргинилизират текущата номенклатура.
 
Абе къв референдум бе? Това е някаква жалка PR акция на ГЕРБ и тази мишка. За нищо не стават и пределено няма да успеят в нищо. Защото са загубеняци.
 
От: Какво мислите за референдума ?

Абе не се ли усещате какво театро ви гласят.
Нарочно пуснах темата да видя отзивите, но са крайно зле с няколко изключения.

В моемнта и БСП и ГЕРП са много зле рейтингово, от едни предсрочни избори ще загубят комунягите (БСП и ГЕРБ) и затова почнаха да опорочават протести, като ги превзеха отвътре - така отказаха нормалните хора а и постоянното медийно раздухване е с цел да харчи енергията на истинските протестиращи (Българи)
По втората точка с референдума целта е ясна, да се даде надежда и да се отнеме от още останата енергия. Комунистите (НЕ-Българи) управляват тази териотрия от 44-та и няма да пуснат току така властта.
А ние , народа докато им се връзваме на театъра все ще сме така зле - ограбени, бедни и мачкани!
 
От: Какво мислите за референдума ?

Никой няма право да ми казва какво да мисля.....Аз искам референдум!
 
От: От: Какво мислите за референдума ?

Никой няма право да ми казва какво да мисля.....Аз искам референдум!
Искаш ти референдум:) това е такъв цирк от години, че няма накъде вече. Най-много пак да извадят няколко маси и знаменца пред НДК с тетрадките с подписи, после всичко на боклука отива:wink:
 
От: Какво мислите за референдума ?

При такава ниска избирателна активност всичко ще си е както го режисират политическите инженери. И референдума ще си е нескопосан и промяната няма да се случи. Общоизвестен факт е че евроизборите са със най-ниска избирателна активност(гласуват твърдите партийни ядра) и в такъв случай и референдума ще е предрешен. В крайна сметка всичко е предвидено и режисирано. Работата е ясна отклоняване на общественото мнение в трета глуха и запазване на полетическото статукво. И какво толкова се дърлите със незначителни пускавици не мога да разбера.
 
От: Какво мислите за референдума ?

Минах темата малко по диагонал, но да си кажа и аз мнението
Твърдо за задължително гласуване и твърдо за електронно гласуване, но не от къщи от домашния компютър, а пак секционно, но с машинки за сканиране на личната карта
 
От: Какво мислите за референдума ?

Разглеждах много примери на другите страни,които са си решавали въпроса с избирателните системи в референдуми.Но за България водещия въпрос трябва да е друг-всички си даваме сметка,че нещо не е наред,и това,което не е наред, е именно в партиите,които са основния посредник между хората и властите.Това натрупва огромно напрежение в обществото и референдумът е добър начин да се откликне.Обаче референдумът има консултативен характер и ще изяви обществените нагласи.Чак след това ще се търси законодателно решение на тези нагласи.
П.П. Но в тази държава трябва да гласуват граждани,имащи най-малко средно образование и плащащи данъци на държавата.
 
От: Какво мислите за референдума ?

чували пак ще има(може би малки чувалчета:), водеща е пак хартията - бележка разпечатана от с-мата, пусната в урната, при разминаване между отчетеното - важи хартията;
не знам как ще го реализират, но според мен отчитания от "компютъра" вот трябва да се пази таен и да се сверява на етап вече ръчно преброено, написани документи и предаване на чувала, ако има разминаване - повторно преброяване;
една изцяло онлайн система е почти невъзможно да бъде одитирана в срока, който го имаме в момента - крайните официални резултати да се обявяват до 3 дни след приключване на гласуването.
 
От: Какво мислите за референдума ?

Може и да не съм наясно, мислех че може да стане машинно по електронен път, без бумащина и ръчно преброяване.
 
От: Какво мислите за референдума ?

без бумащина не може*...просто не остават много следи за проследяване, ако се наложи по жалба на някой кандидат към административен съд да разпореди повторно преброяване ще стане един голям цирк, а в резултат може и да касират изобщо не частично ами изцяло изборите и ще настане още по-голям цирк.

* - примерно питах в една банка - добре, имам ел.подпис, защо да не може да си закрия сметката Х - ми, не можело, хартията била важна, иначе няма проблем да си открия 200 празни сметки с ел.подпис, но после ще се плюнча над 200 листа да ги закривам...
 
От: Какво мислите за референдума ?

Ясно, с една дума няма смисъл..., но пък май има по голяма гаранция за честността на изборите
Тези невалидни бюлетини, предварително попълнени и други фалшификации ще са по малко
 
От: Какво мислите за референдума ?

подмяната и манипулациите на вота е възможна само на ниво секционна комисия, след това е невъзможно, т.е. ако нещо трябва да се променя - то е само там
 
От: Какво мислите за референдума ?

подмяната и манипулациите на вота е възможна само на ниво секционна комисия, след това е невъзможно, т.е. ако нещо трябва да се променя - то е само там

Ама ето това е най-грешното разсъждение:lol:
Да приемем че е възможно една секционна комисия да промени със 10% резултата(Което е много трудно и много скъпо всички членове да си затворят очите). В страната има хиляди секционни комисии които трябва да бъдат купени от партиите и да кажем цената за това е 10 000 лв. А представете си сега колко трябва да се бръкнат партиите за тази игричка и колко ще е податлив за касиране избора след като хиляди хора са замесени в манипулацията и вероятността да се издъни някой е голяма.
А истинската манипулация е именно в закона за изборите и в провеждане на самата предизборна кампания. Основните моменти в цялата игра са следните:
1. Ниска избирателна активност - избора се решава от твърдите и сигурни партийни ядра като се обезценяват гласовете на малките партии.
2. 4 % бариера - след като имаме ниска избирателна активност и са гласували само сигурните наши хора, шансът да попадне някой случаен в политиката е минимален.
3. постоянното разиграване с принципа на уседналост и различни методи на изборен туризъм, като се разкарват хора насам натам - естествено това може да се организира от имащите ресурси за това.
4. Преразпределение гласовете на недействителните и непрескочили бариерата - всички гласове дадени по тази точка падат в канала и натежават партийните гласове.
Вследствие на горепосочените моменти от гласували 53% имащи право на глас, разпределението на местата в парламента се осъществява от 36% от гласоподавателите.
Ако забелязахте политиците успяха да загърбят за един ден противоречията си, и ударно работеха до 11 часа посред нощ пак да приемат стария закон с корекции в неблагоприятна насока.
ХА ЧЕСТИТО ВИ, ИДЕТЕ ВЕЧЕ ГИ СЪБАРЯЙТЕ И СЕ ЧУДЕТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗАЩО ПАК ТЕЗИ СА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
 

Горе