Какво мислите за eToro

Iliq Jechev

New Member
Здравейте,
днес намерих този сайт eToro.com. Идеята му е - вместо да следиш борси, акции и т.н. направо можеш да копираш стъпките на хората, които разбират от тези неща.
Въпроса ми е някой занимавал ли се е с това, и може ли да се печели от този сайт.

Поздрави.
 
От: Какво мислите за eToro

Идеята е да ти вземат парите. Това е Forex брокер (инвестиционен посредник му казват по нашите географски ширини и дължини), който предлага и екстра - социална мрежа (възможност да копираш сделките на другите). По същество това си е PAMM, обаче го маркетират като социална мрежа, защото звучи по-зарибяващо.
 
От: Какво мислите за eToro

Това с копирането на сделките е хапче за начинаещи наивници. Това, че ще копираш сделките на някой супер успешен трейдър докарващ всяка сделка до добра или някаква печалба, никак не означава, че ти ще печелиш така, както печели и той. Печалбата от форекс (или по-точно избягването на загуби) идва не толкова от успешния избор за вход, колкото от успешния, правилен и разумен мениджмънт на паричните средства и доколкото ти ще имаш само информация за конкретната сделка, но не и за паричния мениджмънт на трейдъра, неминуемо си обречен на загуби.
 
От: Какво мислите за eToro

Освен това печалбите в миналото не са гаранция за бъдещи печалби (това, че някой е постигнал доходност от 1000% не гарантира, че в следващите няколко дена няма да изгуби всичко).

Ако дадеш на 100000 маймуни пишещи машини (или да цъкат на някоя платформа за търговия) някои може да постигнат интересни резултати. Това не значи, че ще продължат да постигат такива.
 

Горе