Какво правим с опасните Toxic backlinks

hardlemm

Active Member
От скоро в semrush ми показва, че имам два toxic домейна и може сайта да получи наказание. Това са едни от първите линкове, с които сайта почна да се позиционира в гугъл и определено имаше ефект от тях. Но сега дали не е време да ги махна вече? Имам три опции 1. да се свържа със собственика и да махне линковете ми от сайта му (за които съм плащал преди времето). 2. да ги пратя в disavow листа и гугъл да ги игнорира или 3. да ги маркирам като безопасни.
Пише да прегледам линковете и да преценя, но как да съм сигурен, че моята преценка ще съвпадна с гугълската. По принцип си личи от километри, че линковете са с цел оптимизиране на опрделени фрази. Но същата схема продължава да се предлага като услуга от доста SEO специалисти.
Та, как се процедира в такъв случай? Някакви насоки?

printscreen от Semrush: https://dox.abv.bg/download?id=70bff18117# - Линк за сваляне
 
Свържи се със собственика да го махне. И без инструмент се вижда, че не е окей този линк - sitewide, точен anchor текст по най-конкурентната ти фраза. Не е окей да се слагат линкове не само в тази, но която и да е заспамена директория, заради голямото количество изходящи линкове към съмнителни сайтове, и нулево качество на съдържанието.

Ако имаш други подобни направо махай и тях.
 
Използвай Ахрефс, изкарай ги, направи си табличка с тях, след което започваш outreach да се махнат. Отнема време, но работи евентуално ;)
 

Горе