Какво представлява Java технологията и защо ми е нужна?

Blinky

Owner
javas.png


Java е език за програмиране и компютърна платформа, пусната за първи път през 1995 г. от Sun Microsystems. Това е основната технология, която захранва най-новите програми, включително помощни програми, игри и бизнес приложения. Java се използва на повече от 850 милиона лични компютри по целия свят и на милиарди устройства, включително мобилни апарати и телевизори.

Защо ми трябва Java?

Много приложения и уебсайтове не работят, ако няма инсталирана Java, а всеки ден се създават нови такива. Java е бърза, сигурна и надеждна. Java се използва навсякъде от лаптопи до дата центрове, от игрови конзоли до научни супер компютри, от мобилни телефони до интернет.

Безплатно ли се сваля Java?

Да, Java се сваля безплатно. Последната версия можете да свалите от http://java.com.

Ако разработвате вградено или потребителско устройство и искате да включите Java, моля свържете се с Oracle за повече информация относно това как можете да използвате Java на вашето устройство.

Защо трябва да използвам последната версия на Java?

Последната версия на Java съдържа важни подобрения на представянето, стабилността и сигурността на Java приложенията, които използвате на вашия компютър. Инсталирането на безплатната актуализация ще ви осигури безопасно и ефективно използване на вашите Java приложения.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ДОПЪЛНИТЕЛНА ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
Първоначално наречена OAK, през 1995 г. е преименувана на Java програмен език.

Какво ще получа, когато сваля Java софтуера?

При сваляне на Java софтуера, вие получавате Java Runtime Environment (JRE), състоящ се от Java Virtual Machine (JVM), базови класи на Java и поддържащи Java библиотеки. За да стартирате Java, ви е необходим единствено JRE. Когато сваляте Java софтуер, вие получавате само това, от което имате нужда, без никакви вируси и шпионски програми.

Какво представлява Java Plug-in софтуера?

Java Plug-in софтуерът е компонент на Java Runtime Environment (JRE). JRE ползволява на аплети, написани с езика за програмиране Java да се използват в различни браузъри. Java Plug-in софтуерът не е отделна програма и не може да бъде инсталирана самостоятелно.

Чувал съм термините Java Virtual Machine и JVM. Това Java софтуер ли е?

Java Virtual Machine е само един аспект от Java софтуера, който е свързан с уеб взаимодействието. Java Virtual Machine е вграден в Java софтуера, който сваляте, и помога при използването на Java приложения.
 

Горе