Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

От: От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

Здравейте,

Трансферираме много .EU домейни към нас. Не е активирано автоматично, поради ред причини. Пишете е-емейл на търговският ни отдел и колегите ще ви обяснят процедурата.



Пишеш им на е-мейла. Аз така бях направил преди.


Edit: Продължавам да се чудя, суперхостинг също дават една година бонус при прехвърляне като godaddy. Разликата е в цената и начина на плащане. 17,75лв срещу 9,67лв
Недостатъкът е при суперхостинг - няма опция за трансфериране на EU домейни.
 
От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

Когато фирмата фалира, домейните се прехвърлят при компанията, на която фирмата е риселър.
А ако голяма компания фалира, домейните се прехвърлят при друг регистратор, както направиха от freeyourid към dd24. Това не знам какви пари струва и не знам дали всички го правят.
 
От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

аз ще обобща накратко с 2 думи, ако фирма фалира и имаш домейн при тях домейна ти се запазва, повечето сериозни фирми ти дават дани за вход и към главния регистратор и от там може да си оправляваш домейна но ако имаш хостинг и фирмата фалира и тя нее рисейлър на дедо пешо ти зимаш от трете .|.
 
От: От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

ПП: Що ли си мисля, че Гугъл ще започнат да продават домейни и хостинг в скоро време. Така няма да им се налага да индексират сайтовете, ще могат директно от тях да търсят. :lol:

Домейни предлагат отдавна(нещо като реселъри на godaddy), а хостинг предлагат от година и нещо (макар и доста различен от представата ни за хостинг :) )

А по темата:
Преди имах домейн регистриран при registerfly, която в последствие незнам какво стана но нямаше право да регистрира и държи домейни. Всички домейни регистрирани там бяха прехвърлени при godaddy. Не помня каква беше процедурата, но не беше никак сложна (от гледна точка на удостоверяването на собственика). Мисля, че беше изпратен мейл с линк, на който трябваше да се цъкне и да се попълнят няколко поленца.
 
От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

Добър вариант е да си прехвърлиш всички домейни на собствен account с домейн регистратор или добър партньор. Тези, които си платил могат да бъдат изтеглени и подновени за още една година. Няма да "изгори" нито една от годините, които си платил. Просто срокът за абонамент ще се удължи с още една.
 
От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

Защо не ги попиташ?
Повечето хостинг провайдъри работят с GoDady, така, че нищо няма да се случи с домейна ти.
 
От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

А какво се случва, ако искаш да смениш фирмата, от която си купил домейна - без да е фалирала? Пример - купуваш от Суперхостинг и си го плащаш следващата година, ама по-следващата искаш вече при Godaddy или обратното.
 
От: Какво става ако фирмата от която съм закупил домейна - фалира?

На времето хоствах едно форумче в една фирмичка. И домейн безплатно, и евтинко и ми близичко... Е, верно, двама пича в мазенце, ама всичко е ОК, особено пък като за хоби-некомерсиален проект. Пуснал съм си там автоматично подновяване на домейна.
В един момент влизам и - домейна се продава! Ей! Ма то една година минала! Добре бе, що тия хора не ми пратят човешки мейлче нещо че е време за плащане... Ужас! Сайта им работи, пък не и вдигат телефоните....Хуквам натам! Няма табели, знаци, нищо. Вратата заключена. Пита съседния офис какво става. "Ми те едни момчета тука се занимаваха нещо, ама фалираха и затвориха". ":shock:"

Равносметката - пуснали кепенците нашите без да предупреждават някого (за мой късмет точно когато ми изтича и домейна), дръпнали кабелите, сървърчето под мишница и кой от където. Междувременно както писаха горе регистратора от който те си купували вижда че домейна изтича и си го подновява и пуска за продажба, искайки ми нещо като... абе доста долари бяха. Ха нов домейн, добре че имах бекъп със се база на харда а и е форум и можех да пиша на потребителите че е на нов адрес и каква и ситуацията (естествено яд ги беше за последните постове, ама...) та поограничих загубите, но все пак болеше и се върнаха назад нещата.

Одисеята обаче с куцузното форумче продължава. Купувам веднага да година при голям български хост, те ми дават безплатен домейн, както казах писах на всичките няколко хиляди потребители... След 2-3 месеца нещо падат посещенията. Разследвам. Я, мейлче
"Превишавате ресурсите на избрания от вас план". Аз си следя какво ползвам, знам какво съм платил и знам че по начина по който съм оптимизирал и кеширал съм доста далече.
"Какви ресурси ви превишавам бе?"
"Ами... хъката мъката... вие разпространявате СПАМ! Вашия скрипт превишава ограниченията за изпращане на мейли"
"И какви са ограниченията?"
"Ами един(!) имейл на час от домейна, Господине" Аха... потребителите не получават известия за отговор след тях в темата... а са свикнали, ама error log, нещо...? Отделен въпрос е че и да беше малка фирмичка за дограма, пак секретарката ръчно би изпращала повече мейли като съвсем нормална кореспонденция, от които би пристигнала... една част.
"Къде го пише в параметрите на плана, които съм избрал да платя?"
"Ами не го пише ама пише че не толерираме СПАМ"
"А как мога да изпращам повече мейли?"
"С по-скъпия ни план за бизнес потребители"
"Аха, значи все пак толерирате СПАМ?"
"..."
3 минути след това акаунт при друг хостър, уплауд, база, тест... хм... нямам инструмент за контрол на домейна... ОК, регистратор (само), трансфер... "регистратора Ви не дава разрешение за трансфер". Какво?
"Не съм доволен от услугата, искам да се преместя на друг хост, парите за една година няма да ги правим на въпрос"
"Това е ваше право, господине"
"Супер, моля разрешете искането за трансфер на домейн"
"Ама ние не можем, той домейна си е наш. Не сте плащали нищо за него, просто сме го купили и сме решили да ви го отдадем безплатно, иначе с е наш." (уфф.. ще се чака една годна да изтече и да си го регистрирам наново...)
"А да го насочите поне на този и този DNS?"
"Не, господине, защото тия DNS-и не са наши"
Голямо псуване падна. Конкретния проблем го закърпих някак кат и вдигнах собствени SMTP-та другаде, ама логично не ща да чуя за тия повече.

Извод: домейна и хостинга никога от една и съща фирма, ако ще да ви плащат за това.
 
повечето локални препродават глобалните провайдъри еном, верисайн и т.н. контактуваш с тях.
 

Горе