Какво успях да направя аз - Amigo0o

Amigo0o

Well-Known Member
Здравейте, от известно време наблюдавам, идеята успей с нас и се радвам че има хора, които искат да помогнат на други хора да стартират свой бизнес и да работят за себе си. Сега ще ви разкажа какво успях да направя аз за времето от 2006-2007 година до сега.

В началото, може би като всеки бях започнал да играя игри, във времето около 2005 година, интернета все още беше ограничен трафик и с други от квартала играехме игри в мрежа, в началото се радвах, но много бързо ми омръзна и бях се решил твърдо да разбера как се правят сайтове, беше ми станало много интересно и другите момчета от квартала ми се чудеха за какво се занимавам с такива глупости, а не продължа с игрите.

Така първият ми сайт беше в дир.бг и техните глогове, тогава по времето на mIRC чатовете бях създал собствен скрипт, които се намираше в глог на дир.бг и се чудех как другите си правиха сайтове в hit.bg, free.bg и т.н. Тогава бяха много на мода и се хостваха доста неща при тях, въпреки ограничението от 10 мб пространство. Чудех се аз чудех, докато не започнах в различни програми за писане на сайтове и бързо след това научих HTML, които бе нужен за създаване на елементарни страници. С течение на времето научих CSS, PHP, разучих различни готови системи е107, php-fusion, wordpress и т.н.

Първият ми домейн беше регистриран около 2007 година sharebg.net, използвах го за собствен торент тракер, които хоствах на компютъра от нас, получих няколко писма с предупреждения и се наложи да го затворя, но чрез него се запознах с други уеб мастъри, които правеха сайтове и така започна всичко, регистрирах 2-ри домейн, 3-ти домейн и така до днес.

... към 2009 година вече, бях решил да правя пари от това, което знаех, за около 3 години бях научих доста неща и бях решен да създам нещо, (по това време вече бях регистриран тук във форума, аудиторията беше доста по малка, но имаше също толкова полезни теми колкото и сега). И така тогава с едно момче (и той е регистриран тук, но не е особено активен) решихме да създадем 2 сайта, единият беше онлайн магазин другият беше хостингът hostsean.com, които в началото беше с идеята за СМС хостинг. Събрахме известни пари и платихме за 2 дизайна, той беше главно по кода, а аз по довършителните работи и офлайн работата по онлайн магазинът, за които открих връзки за вкарване на стока от чужбина и не след дълго приходите започнаха да идват, както от онлайн магазинът, така и от хостинга. След известно време съвместна работа, всеки от нас пое по пътя си, той пое хостингът, а аз онлайн магазинът. По това време още когато бях в училище вече бях станал финансово независим от родителите ми и в сравнение с другите ми съученици бях може би единственият, които си вадеше сам парите. :twisted:

В продължение на няколко години, отворих още няколко магазина, други закупих готови разработени, някои потръгнаха, а други не и естествено, тези които не вървяха ги затварях и прекратявах работата по тях. Купувах и продавах сайтове и така до ден днешен в който съм регистрирал над 100 домейна, имам около 10 активни сайта, интернет магазини, сайтове предлагащи различни услуги и т .н. Имам много да ви разказвам, но ще трудно да го разкажа в един пост. В момента не мога да кажа че вадя, основните си доходи от интернет, понеже работя и офлайн за един от мобилните оператори в България, но се надявам че във времето ще успея да работя само за себе си. Не знам до колко съм успял и колко не, понеже тук има доста хора, които са бая напред с материала, но се надявам да ви хареса моята история. В следващите дни ще напиша една тема, която мисля че ще е много полезна за всички започващи с интернет бизнеса и естествено съм отворен да отговарям, ако някои има допълнителни въпроси на ЛС. :)
 
От: Какво успях да направя аз - Amigo0o

Много полезно четиво! Особено за младите.
По въпроса за hit.bg, си спомням, че там бях качил някакво елементарно сайтче за рекламиране на едни бунгала на морето и се скъсваше от посещения и съответно заявки. Без да имам хабер от СЕО и какъвто и да е маркетинг. Но това трябва да е било към 2001-2 някъде. Тогава маймуните на клона бяха малко. ;-)
 
От: Какво успях да направя аз - Amigo0o

Много ми хареса историята ти!
Положил си труд, вложил си идеи и си търсил решения. Поздравления за това, което си постигнал!

Бих искал да те попитам, как следиш информацията за различните хостинги и домейни. Аз се опитвам с екселски таблици, но е малко мазало. Използваш ли някакъв мениджър, който да следи за времената на изтичане и обновяване и подобна информация?
 
От: Какво успях да направя аз - Amigo0o

Благодаря за хубавите коментари, още повече се надъхвам да работя за себе си, а не за останалите, които да си правят парите на мои гръб!

@hmpred наистина така беше, без сео, маркетинг и т.н. се получаваха много посещения но вече не е така :p

@PhrozenCrew аз моите съм си ги групирал до колкото мога в отделните доставчици и гледам да използвам по разпространените godaddy, namecheap и yahoo domains, като получавам задължително имейли, месец или 45 дена преди изтичането на даден домейн, а по важните са на autorenew. От време на време забравям, кои домейн къде съм го хостнал, но правя един бърз whois и ми стига да се досетя. :)
 

Горе