Как Ви се струва следното?

Jordan Enev

Active Member
Идеята накратко: англоезичен нишов сайт с афилиейт.
За по-ясно разбиране, какво имам предвид, ще дам пример:
- След ресърч на нишите, избираме подходяща, например детски играчки.
- Изграждаме сайт с високо ниво на ползваемост и с уникално маркетингово съдържание, включващ информация за детските играчки като цяло и за тяхната положителна полза. Статиите са написани по увликателен начин, който в никакъв случай да не създават впечатление, че сайтът е с търговска цел. Идеята е съдържанието да е максимално полезно и читателите да се замислят за положителния ефект и за всички ползи, в случая на играчките.
- След ресърч на ключови думи и изрази, подбираме необходимите, за които ще се борим за първа страница в Google, след което линк билдинг, СЕО.
- Следва да определим посещаваните места от потенциалните потребители и да се замислим как да привлечем вниманието им.
- Следват още стъпки, но идеята на темата е друга :) ...
Тънкият момент е там, че сайтът няма да е от типа "Купи сега следната играчка". Основната цел е да е полезен на своите читатели и да ги накара да се замислят върху положителната полза на даден продукт, в случая "детските играчки".
Рекламното каре, ще е поставено едва ли не "неволно" и с таргетиран трафик и стойностно съдържание, мисля че ще се получи.
Ще се радвам да споделите Вашите възгледи и ще е хубаво, ако някой е правил нещо подобно да сподели своите впечатления :)
Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!
 

Горе