Как бихте реализирали това ?

Grundy

New Member
Здравейте ,

имам една идея , но не знам точно как да я реализирам. Като цяло мисля , че почти всяка отделна част от пъзела ми е ясна , но не мога да го сглобя. С оглед на това , че това може би ще е първият ми бизнес се чувствам малко неуверен. Та идеята е да продавам аксесоари за колелета. Намерих китайски производител , но за да ми произведе продукти с логото на моята фирма иска да поръчам минимум 1000 бройки. Другият вариянт е просто аз да представлявам фирмата им в Австрия. ( не съм в България за момента ) Въпросът ми е какво следва сега ? Какво бихте ме посъветвали ? Не ми се иска да вложа сума , която впрочем не е много малка за дадените 1000 продукта и след това просто да си седят в някой склад без да мога да ги пласирам. Как бихте постъпили Вие ? Благодаря за отделеното време !
 
Нелегално е ако им лепиш символи на съществуващ бранд. Същото важи и ако китаеца ти ги направи така.
Правиш си свой.
 
Китайците са си производители на техен бранд. Аз мой бранд имам , тоест имам лого , което все още не е регистрирано като официално за фирмата. Та ако те ми пратят продуктите с тяхното лого и аз го махна и сложа моето няма да има проблем ?
 
Не виждам разлика дали ще продаваш с техен или твой бранд. Все ще е "куче марка".
За да не те товарят с 1000 броя, взимай с техния. Пък ако искаш, слагай и по една твоя лепенка.
Ако искаш и ти дадат официално представителство, щеш-нещеш - с техния бранд трябва да работиш.
 
Щом незнаеш дали ще ги пласираш, значи не си направил проучване на пазара. Дори и да си направил че даден продукт се продава, това неозначава че твоя бранд ще се продава. Важно е как ще се промотираш, дали ще е добра презентазия или ниска цена или каквото си поискаш.

Ако е уникален артикул и имат патент на него не хубаво да се лепи лого от горе на тяхното, някакси е незаконно. Предполагам че не е толкова уникален продукт, който го произвеждат стотици производители тогава може да се махне тяхното лого и да сложиш твое, което също не е правилно ама няма кой да те гони за това. Пример ще ти дам с фоам ролерите всичките идват от Китай, но няколко успяха да се наложат с техен бранд. Бранда се продава, макар и по-скъп, макар и всеки трети/пети търговец да го продава.

Ако успееш да се наложиш като бранд, няма да си зависим от един производител може да ги менкаш. Също ще си конкурентен и ще правиш кинти. Ако представляваш техния бранд те винаги може да те заменят или да наемат още един да се надгонвате. Съответно риска е различен във всеки вариант. И така ти избираш!

В повече случай когато някой иска негов бранд мин бройката е голяма (зависи и цената и продукта де).
 
Просто ги питай дали може вместо техния бранд да ти брандират твоя :) 90 процента ще се навият :)
 

Горе