Как вървят заплатите на търговските представители?

Ами и аз това питам, колегата го каза това.
 
Малко теория.
Едно време, за да успееш, се четеше "Капиталът" и "История на БКП".
Сега четете Кийосаки и подобни глупости.
Много сте заети да правите кинти и не четете "обикновени" книги.
Не знам какво точно има предвид @denis.mustafov, но винаги има географски ограничения.
Класически пример е Форд Невада:
След похарчените милиони за реклама, се оказва, че много от тях са напусто. На юг от Рио Гранде, до Патагония, в испаноговорящите страни (а това е всичко, без Бразилия) ne va означава "не върви".
Кой би си купил автомобил, който не ще да върви?!
 
За мен Кийосаки е смешен дотолкова, че ако примерно си завършил психология, да четеш статия написана от някой дето е ходил на курс по прихология и е преразказал урока по общо. Как пък реши, че не чета книги, ако искаш да се изпитваме, а?
 
Не съм писал име.
Ако бе насочено срещу теб, щеше да си прочетеш името.
 
Ей цял ден си мисля, че ще ме изядете!!!:(Лимитиран географски имах предвид до определени градове. Едва ли ще има пазар в Силистра и Видин. Сори нямам време да пиша в детайли. @tanipo да пише как е решил проблема, как е подходил за да намери правилното решение.
 
що не си ги продаваш сам с един лендинг и да не се занимаваш с някакви търг. представители дето никога няма да продадат толкова, колкото сам би продал.
 
Щото :
- вече давам фира, искам да аутсорсна малко, това с тия продукти ми дойде бонус към друга сделка, но пък са отлични продукти и възможност
- така ще покрия определена аудитория, а продуктите са подходящи и за магазини за сувенири, за дома, за декор, и здравословни магазини, всички от по висок клас, но продажбите които ще направя с личен контакт и наедро в тези магазини, а в последствие и аудиторията, която ще се покрие няма да съответства на тази, която ще имам само с ландинг страницата
- интересно ми е, не всичко е само в Интернет, за пример - аз си подценявам е-магазина и не се занимавам много, оня ден пускам една обява на нова стока, промотирана, няма поръчки, забравил съм телефона, гледам петнадесет пропуснати.
 
Казали на Кийосаки глупости :) Чиче, не си разбрал нищо! Кийосаки няма за цел да те научи на нещо, целта е да събуди заспалия ум и потенциал у човека с талант за бизнес. Нищо повече.... Типично за българина да отрича нещо, което целия останал цивилизован свят признава. За мен най-добрата бизнес книга е "Помни Войната" на Драганов, колкото и да е странно. Преди да почна да се занимавам с неща, много обичах историческа литература, по една книга на седмица четох в продължение на години. Каква реална полза ми донесе това? Никаква... Е, не е точно никаква, но може спокойно да си изкараш с книжките до пенсия и да си умреш беден и незначителен... И сега чета много, ама маркетинг, реклама и други такива, реалната полза е неоспорима.

Малко теория.
Едно време, за да успееш, се четеше "Капиталът" и "История на БКП".
Сега четете Кийосаки и подобни глупости.
Много сте заети да правите кинти и не четете "обикновени" книги.
Не знам какво точно има предвид @denis.mustafov, но винаги има географски ограничения.
Класически пример е Форд Невада:
След похарчените милиони за реклама, се оказва, че много от тях са напусто. На юг от Рио Гранде, до Патагония, в испаноговорящите страни (а това е всичко, без Бразилия) ne va означава "не върви".
Кой би си купил автомобил, който не ще да върви?!
 
което целия останал цивилизован свят признава
Вечна слава на комунизма!
"целия останал цивилизован свят" пише на няколко азбуки, ползва различни символи за числа, има няколко календара...
А ти се опитваш да го обединиш под някакъв Маркс и Енгелс. :D
Не е сериозно.
За историческите книги си прав. Дори от художествена литература може доста да ти се разбута мозъка и да родиш идеи, дето един живот няма да ти стигне да реализираш.
На пазара успяват хора с нестандартно мислене.
Все още ми е смешно продаването на дискова операционна система в бакалиите, покрай бекона, чипсовете и тоалетната хартия. ;)
Като ти е интересен маркетинга, прочети "Революция на една сламка" - има доста философски поуки.
 
Четенето на всякаква литература облагородява. Разбира се по-специфичната литература дава идеи и знания в нейната си област. По мои наблюдения от десетина години насам младежта чете все по-малко. Има много хора, които не са прочели дори една книга.

Иначе по мои наблюдения, колкото одобряват Кийосаки, толкова го и неодобряват. И е нормално. Няма книга панацея за всичко. По-важното е всеки да си извлече за него нещо полезно. Това, да се спори колко е вярна цяла една книга и полезна, е като дас е спори за филми или коли например. За едни едното е по-яко, за други то е боклук.
 
Като стана въпрос за Койосаки, гледам един познат и той я чете. Викам си глупаво момче да си пада по такива бози. НО като се замисля беше инвестиционен банкер в Леман Брадърс, преди това изкара магистратура по биология или нещо по-сложно. После пък решил, че искал финанси и така стигнал до банката те пък скоро след това решиха да банкрутират. Преди да навърши 30 си купим апартамент в Gun Wharf London, а даже и не живее там. Абе луда работа.

Иначе има едно нещо може би доста подценено в книгите на Кийосаки, че е бил продавач от врата на врата за две години. Това дава доста добри уроци за всеки предприемач. Всеки желаещ да се занимава с бизнес може да започне от тази професия!
 
Здравей tanipo, преди говорихме затова. Най-добрата ти опция е да намериш подходящият дистрибутор и да му дадеш процент от продажбата, за да ти продава продукта в избраните от теб канали. Сключвате договор с ясни отговортности и клаузи. А ти ако решиш след време като ти направи дистрибуция, си пусни някаква онлайн реклама.

Само един търговски представител в България и един в Румъния няма как да ти покрие целия канал, освен ако не решиш да го пуснеш само във верига с 11 търговски обекта, каквато да речем има в България например. Зависи, не знам какъв канал си таргетирал. Търсиш сериозен дистрибутор, които посещава тези обекти, които те интересуват, отиваш, представяш го така, че да го заинтересува (какво и колко ще спечели), преговаряте, стискате си ръцете и той го предлага от твое име.
 

Горе