Как да вдигна visitors loyalty

road_runner

Member
Ето ще ви предложа една интересна тема
Наблюдава се следното нещо при мен, ако си рекламирам линковете в разни форуми , народът влиза, чете по 2-3 минути дори.
Ако не го направя, няма посещения почти. А като гледам повечето ми посетители са returning, т.е е въпрос на някакъв мързел ли кво ли да го нарека, не се сещат ли.
Идеята ми е , как да ги накарам да ми проверяват периодично сайта. т.е да вдигна visitors loyalty, да се намали процента на хората с еднократно влизане поне с 10ина
 
От: Как да вдигна visitors loyalty

трябва по-често да обновяваш съдържанието, до колкото разбирам в твоят случай - със тематични статии. Използвай фразите (само за пример): "Какво ново", "Очаквайте", "Има продължение" и т.н. в същият контекст, за да можеш да заинтригуваш посетителя. Използвай не само социалните мрежи да представяш, както настоящите така и новите неща. Само за пример може да направиш една група в Google groups и ежедневно да броадкастваш дискусии - кратко с едно изречение + добавен линк от статията.
 
От: Как да вдигна visitors loyalty

чакай сега, то е ясно, че с по пет статии всеки ден ще стане работата, ама идеята е да се пише по-рядко, да кажем 3-4 пъти седмично, поне на този етап не мога да влагам повече време. А нямам ресурс все още да плащам за статии
 
От: Как да вдигна visitors loyalty

Направи си ФБ фен страница, туитът, Г+ и други подобни и когато публикуваш статия споделяй я в мрежите където имаш последователи. :)
 
От: Как да вдигна visitors loyalty

Зависи на каква тема е страницата.
Аз имах проблем с една много важна страница с много малко контент (описание на услуга, всъщност конвертираща) - тя почна да губи позиции в гугъл (отиде от топ5 в топ20) под натиска на по-информативни страници. Независимо от качеството и количеството линкове към нея.
Сложих обяснение на термините от бранша и минисправочник + голяма и полезна статия.
Това накара хората да се връщат пак и пак. След 2-3 седмици страницата се върна в топ5.
 

Горе