Как да дистрибутирам продукт в магазинчета и нон стопи?

Milen Simeonov

New Member
Здравейте, извинявам се предварително ако има такава тема някъде, но не намерих. Въпросът ми е следния - имам продукт, който е подходящ за нон стопи, през познати, този и онзи, може да влезнем в 1, максимум 2 нон стопа. Но целта е друга, разбрах за фортуна ком и още няколко други дистрибуторски фирми, някой от вас има ли представа как се работи с такава фирма, какви са изискванията им, има ли минимално зареждане, те ли изкупуват стоката и я препродават или само предлагат продукта на клиентската им база и който се съгласи им доставят от мен и т.н. Всякакъв опит с дистрибуторски компании би ми бил от полза. Благодаря предварително!
 
Еми ти сам си си отговорил ;) По-добър вариант, освен чЕрез дистрибуторските фирми няма (и аз съм го мислил). Просто се свържи с тях и питай как седят нещата, от опит глава не боли :)
 
проблема е че ако продукта ти не е известен и няма реклама, дори дистрибутора да убеди някви магазини да го вземат, клиентите като не го познават и търсят, забрави да стане бизнеса.
 
Според мен, проблема се простира до желанието на дистрибутира да лансира продукта. Крайните потребители ги заеби.. те са прости и се доверяват ала тип "щом е на тезгяфо, значи е добро" :)

Наеш колко боклуци съм изял, само щото за пръв път ги виждам ахахахах ;)
 
За всеки продукт има различен подход. Но основно съм забелязал че се набляга на магазинна реклама тип : някакъв стикер, който може да се залепи на магазина от пред да се види при влизане или безплатен стилаж, хладилник и тнт. Също така добра цена или например плати 2 кутии от продукта и вземи 3 да се зариби търговеца. Виж дистрибуторските фирми но до колкото знам те са за големи клиенти с по няколко продукта с договор за дълго време и много пари. Във вашия случай може да се окаже по изгодно да се наеме Търговски представител или продавач- разносна търговия или както им казват там на твърда заплата плюс процент от продажбите. Да отговаря за обема от продажби, дистрибуцията и мърчандайзинг на продукта. Да открива нови възможности и да препоръчва решения за повишаване на ефективността и продажбите и тнт. В случая се подсигурява кола или бус със телефон да събира поръчки или директно да прави продажби на място. С временен договор в началото, който може да се развали ако не ви потръгне и обратно да стане постоянен ако потръгнат нещата. Това е на кратко :)

дори дистрибутора да убеди някви магазини да го вземат, клиентите като не го познават и търсят, забрави да стане бизнеса.
Тука търговеца (магазинера) трябва да има причина да предлага продукта. Дали ще е цена или количество тип плати 2 вземи 3 кутии. В нон стопите обикновено шефа казва на магазинера да го предлага след добра за него сделка с добра печалба

Едит: тази тема не трябва ли да е в раздел Офлайн Бизнес ?
 
Последно редактирано:
Договаряш се директно с магазинчетата. Имам познати които са дистрибутирали директно със собствениците без посредници. Трудно е да ходиш и да убеждаваш, но има собственици които биха се отзовали ако продукта си струва.
 
Отиваш в магазина, оставяш 20-30 мостри, казваш си цената, след 10 дена минаваш да видиш и ще ти се изясни дали има интерес или не
 
Много отдавна не стават така нещата. Има два фактора. Първия - супер дърво е да се обикялат толкова много малки обекти. Освен това, продавачите директно шъшкартират "дистрибутора" Втория и по-важен - има вероятност продукта да е тегава конкуренция на някой от листата на "големия диструбутор", тогава става кофти тръпка и магазинчето рискува да се бръмне с доставките.. Много от тия малките магазинчета са почти 100% зависими от големия дострибутор, без него е мега трудно да си организират пълнежа, да не кажа - невъзможно. За това тая стратегия "ръчно одене по обекти" нема да има никаква файда. Иска - неиска, трябва да ходи да се договаря с дистрибуторска фирма, освен ако не е некаф мега продукт, но в случая едва ли става идея за такъв.
 
Благодаря за отговорите, оказа се, че има доста голяма галимация с администрацията, трябва да се обърна към някой, който е запознат с реда в министерството на здравеопазвнето, бахб и рзи, защото продуктът ми не е известен на въпросните институции и не знаят какво да правят. Може ли някой, който има знания и контакти по темата да се свърже с мен на лично, ще му обясня за продукта си и какви са проблемите. Надявам се да намеря човек под тази тема преди да напиша нова тема. Благодаря предварително!
 

Горе