Как да изкарам 10;20 лв. за 1 ден?

@ReminD Прав си, но донякъде. Или трябва да уцелиш копирайтър, който е на "ти" с градинарството, или трябва да минимизираш очакванията. Затова съм против всезнайковците, които разбират от всичко и пишат за всичко. Колкото и богата обща култура да имаш, крайният резултат няма как да отговаря на експертно мнение. По-добре е да накараш някой цветар да напише материал (все пак да има писмена култура) и вече редактор или копирайтър да едитва и освежава текста.

Брато, тази статия ти ли си я писал? http://webidei.com/copywriting-work/ щото всключва всички неща, дето описах в предния ми пост. Ако не си, окей, ама кажи ми РЕАЛНО, че човек ще прочете и ще вдене нещо от тоя текст?

Друга статия, която мярнах там е "Най-добрите теми на Wordpress" - хубаво, гоните като colorlib списъците им, само че те там са нишово подредени, от рода на " най-добрите теми за имоти 2020" - където освен скрийншот и ХУБАВ ШРИФТ ( вашият фонт не се чете - буквално те болят очите от едно изречение ) , има и информация за темата, какъв билдер има и т.н... Така че, гледайки въпросният сайт, мога ли основателно да кажа, че си нямаш никаква идея от Wordpress?
 
Брато, тази статия ти ли си я писал? http://webidei.com/copywriting-work/ щото всключва всички неща, дето описах в предния ми пост. Ако не си, окей, ама кажи ми РЕАЛНО, че човек ще прочете и ще вдене нещо от тоя текст?

Друга статия, която мярнах там е "Най-добрите теми на Wordpress" - хубаво, гоните като colorlib списъците им, само че те там са нишово подредени, от рода на " най-добрите теми за имоти 2020" - където освен скрийншот и ХУБАВ ШРИФТ ( вашият фонт не се чете - буквално те болят очите от едно изречение ) , има и информация за темата, какъв билдер има и т.н... Така че, гледайки въпросният сайт, мога ли основателно да кажа, че си нямаш никаква идея от Wordpress?
Аз си пиша спорт, букита, казина и туризъм. Друго не ме вълнува, поне в момента :)

P.S Мерси много за този сайт, че не е пипан отдавна. Едно момиче писа съдържанието (от форума), ама под тази статия е останал моят мейл, което си е лоша реклама. Четох текстовете, след като ги качих, но мисля, че ти е ясно - голяма част от писанките са си чисто спамерски.
 
Последно редактирано:
Някой от вас продавал ли е лого в logoground.com или в brandcrowd.com? Ако да, в кой сайт се продава по-добре? Да видим дали да посъветваме момичето да прави това, ако подходяща работа за нея. Но ще е добре първо да каже какво иска да прави или какво може, за да дадем по-точен съвет.
 
Здравейте на 14 съм, и искам да изкарам някой друг лев,за да си изкарвам поне джобните сама. Предложете ми нещо,което би ми помогнало. Благодаря.
Ако си на 18 години и по 50 лева може да изкарваш на ден. :D

Иначе по темата:
5 Начина да Изкарваш по 100 лева на ден Oнлайн
 
Тези дето нищо не могат - добавят съдържание - пишат статии, добавят ревюта, добавят продукти в магазини и т.н..


Извинявам се, но за първото - "пишат статии" не съм съгласна. Ако трябва да бъдем честни, точно това е "можене на нещо", а всичко друго е за онези, които не могат. Този, който умее да пише статии и е копирайтър единствено знае усилията, които костват, за да се напише качествен текст. Начинът, по който тече мисълта, идеите, които ти идват, отделно и информацията, която трябва да събереш. Писането на статии е талант и работа, която не трябва да бъде подценявана, така че точно писането на статии е за онези, които МОГАТ нещо!!!
 
Копирайтърската гилдя се активизира силно, след като @ReminD обясни някои неща. Колеги написаното от него е факт, макар че някои статии, от които целта е да се извлече линк, едва ли са чак толкова важни, за да се развиват подробности за цветята, как и къде растат, как да ги отглеждаме, какви препрати да използваме и тъй нататък. Друга бира е, ако се пише блога на магазина за цветя. Там, ако не си запознат с материята, трябва да направиш много подробен ресърч. Цветарницата, ако толкова компетентна сама ще си напише статиите :)

Що се касае до въпроса на момичето... на 14 години си, отиди при родителите ти и ги помоли да ти увеличат джобните. Кажим им, че си стигнала да търсиш работа във форум за предприемачи, за да се сдобиеш с 20 лева. Тези 20 лева със сигурност ти трябват за нещо, и на мен ми трябват, но е по-добре да учиш и да се развиваш на тази възраст. В този форум, макар че останаха малко читави хора, могат да ти дадат добри съвети как да се изградиш като предприемач с годините или поне да започнеш да изкарваш някакви пари.

Няма обаче форула, която на тези години да ти носи по 20 кинта дневно. Дори и да има, аз не я знам и не съм сигурен, че ще бъде законно.
 
Щом си на 14, значи имаш много време - колкото и нерационално да ти звучи сега, използвай това време за да учиш - най-важното научи поне един чужд език перфектно, защото с всеки изминал ден времето ти за учене ще намалява, особено като си намериш работа, семейство и т.н...
и 2оро не се цели в 10 или 20 лева на ден, сега ти се струват много, но това дори не е и минималната заплата в момента, за кафе и алкохол стават, но ще дойде момент в живота ти, в който ще разбереш че за да ти работи лаптопа, трябва да си си платил тока, за да имаш покрив над главата - трябва да си си платил наема, неща които в момента не ти влизат в бюджета.

Пак казвам, не звучи рационално, но ако се подготвиш сега и влезеш в добър университет след 4 години, след още 4 ще стартираш на заплата, 1500 лв, което са 50 лв на ден, а след няколко месеца ще те повишат и до година 2, ако си добре подготвен и сериозен ще взимаш 3000 лв, докато връсниците ти, които в момента са супер готини, защото се напиват като казаци и момичетата ги харесват, ще са бармани, сервитьори и брокери на недвижими имоти. Разбира се нищо против, изброените професии, стига те да се практикуват от добре подготвени хора!


И ако все пак си стигнал до тук и все още искаш да изкарваш пари, СЕГА - виж какво ти е интересно, създай си един сайт по неговата тематика и си го пълни с качествено съдържание. (на това нещо отделяй 1 час на ден, останалото време на учене)
 
На тази възраст всичко може да е от ден до пладне, още повече щом се касае за джобни да изпием някое кафенце с цигарка, да обърнем 2 текили с бира или просто да имаме 10 лв в джоба да се чувстваме хора. Не е лошо да се търси начин чрез онлайн работа да покрием някои свои нужди, даже това ще става все по-често явление вбъдеще, даже адмирирам все по-млади хора да го правят. Истината е, че на 14 човек се ориентира в средното професионално образование, на което трябва да наблегне наистина, за да продължи да развива в последствие специалността си с още знания или практика. Трудно е съчетанието и на работа, и на учене, още повече както спомена някой, че се касае за доход, който не малка част от населението все още се опитват да препитават с толкова. Аз лично препоръчвам да се опита от всичко, защото това е животът и така се учим на уроци като се спазват разбира се дадени норми - законови, етични и пр.
 
Здравейте на 14 съм, и искам да изкарам някой друг лев,за да си изкарвам поне джобните сама. Предложете ми нещо,което би ми помогнало.
Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха и бяха така добри да отделят от времето си за да ми отговорят на коментара. Прегледах всички и в повечето отговори имаше едно редовно изказване, "сядай си на г*за да учиш". Това винаги съм го правила и продължавам да го правя. Старая се да обръщам внимание на професионалните ми предмети в училище, понеже уча в икономически техникум и в бъдеще мечтая да създам мой собствен бизнес и да бъда зависима от себе си. Давам всичко от себе си за да постигна моите цели за напред. Причината за която влязох в този сайт е че, родителите ми не могат да си позволят всичко. А аз направих една голяма и излишна грешка в живота си... И за жалост почнах да пуша цигари. В началото си мислех, че 2 лева ще ми стигат да си купувам цигари на бройка, но после нещата станаха сериозни. 1 кутия не ми стигаше на ден.... Знам, че ще ме мислите за малко и глупаво момиче, но аз го знам. Знам, че съм малка и наивна. Но се уча от грешките си и успях да спра цигарите. Сега се чувствам много добре и не мисля да си пропилявам детските и ученическите години с работа. Искрено благодаря отново.
 
novaPS.jpg
 

Горе