Как да изляза от кредитна спирала?

Бих казала да намерите парите от приятел, но след като сте влезли в подобни нишки, едва ли това е решение. Можете да изтеглите кредит от някоя банка, с ясни условия и погасяване, ще се наложи с гарант друго лице, за да погасите бързите кредити, и впоследствие да изплащате само кредита от банката.
 
Поясних, че така съм чувал и не съм сигурен, но със сигурност има солени лихви за просрочване.
И къде прочете, че няма доход?
Не че няма, а че е нисък дохода. А колкото по-нисък е дохода, толкова по-малък процент може да задържи алчното ЧСИ. Пак казвам това е идея, може и съвет да се нарече, общо взето излизане от този обръч няма. Другото, може и смешно да прозвучи и несериозно е този юнак да се ожени, да покани възможно най-много гости и от парите за сватбата ще върне дълга - мислите, че е несериозно, но има хора, които са го правили това начинание!
 
Здравейте на всички.
Благодаря на всеки един , който ми помага в тази ситуация , единствените хора , които знаят и ми помагат , благодаря.

Утре взимам заплата , та ще платя всяка вноска , която мога. Колкото за чужбина - ще замина , защото ще ми е по-спокойно и ще знам , че ще имам пари за себе си , не много , но достатъчно да мога да се изхранвам и да плащам нормални битови сметки. Там квартирата ми не е скъпа , защото съм с 4 човека , въпреки че знам , че няма да са страхотни условия ще го изтърпя и ще стисна зъби 5-6 месеца. Ако взимам 3000

- 1500 за заеми
500 лева квартира
500 за Българиян ( роднини )
500 за мен да покривам нужните разходи като храна и плащане на телефон , нямам представа колко са другите разходи , но мисля , че ще се оправя
 
Каква е цялата сума, от която се нуждаете за да погасите утре всички кредити? И имате ли някакви умения в ИТ сферата
Здравейте. Сумата + лихвите е около 6000 лева. За мое съжаление нямам познание в IT сферата , единствено съм се занимавал с форекс фирми..
 
Щом си сигурен че в Норвегия нещата ще тръгнат, е безсмислено тук да вкарваш още някой в кредитното приключение. Да, може вместо 4 пъти х1500 евро да се наложи да отделиш 5х1500, но ако действително взимаш добри пари, няма да го има това чувство да си изправен до стената и единствено няма да можеш да спестяваш.
 
И аз да се включа.

Ето тук, в тази статия, един човек с добра финансова култура, дава съвети на човек със ситуация подобна на твоята.

Разгледай го, обмисли го, асимилирай го и след това действай!

Не е толкова зле положението. Има къде, къде по-лоши неща. Малко оптимизъм ти трябва и здрав разум.

Успех, младеж! Ще ти е полезен урок за цял живот!
 

Горе