Как да интегрираме свестен брояч към сайта си

Дискусията в 'Web Analytics and Conversion Improvement' стартирана от ThinkFast, Февру 4, 2011.

  1. ThinkFast

    ThinkFast New Member

    Рег.:
    Септ 10, 2008
    Съобщения:
    2,056
    Харесвания:
    128
    Точки:
    0
    Място:
    Езерото
    Първо здравейте на всички. Реших да напиша един тутотиал как да интегрираме Piwik брояч към наш сайт за по голяма нагледност от интересуващите се рекламодатели.

    Предполага се че сте чували за Piwik, имате го инсталиран на ваш сървър, добавили сте сайта си в слисъка за тракване и сте сложили тракинг кода в сайта/блога си.

    1. Логвате се в Piwik с администраторския си акаунт.
    2. Горе в дясно цъкате на Settings, и избирате Users таба
    3. Създавате нов потребител (най отдолу има бутон "Add new user").
    4. Най отгоре от Websites, избирате сайта за който ще му дадете права. В таблицата със юзъри и достъп намирате новосъздадения потребител и цъкате на кръгчето в колоната "VIEW". Потребителят трябва да няма admin достъп, щото може да направи поразии.
    5. От по долната табличка има една колона "TOKEN_AUTH", копирайте стойността създадена за новия потребител.
    6. След това в най горната част на Piwik-а цъкнете на Widgets. Скролвате надолу и избирате: Visits Summary/Last Visits Graph. В дясно ще излезе превю на уиджета а отдолу ще има 3 полета с код: Embed Iframe; Direct Link; Embed Flash
    7. Аз реших да ползвам третата опция и копирах кода от Embed Flash, като направих следните промени:
    Оригинален код:
    Код:
    <object type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#FFFFFF" data="http://domain.com/libs/open-flash-chart/open-flash-chart.swf?piwik=1.1.1" width="100%" height="150" id="VisitsSummarygetEvolutionGraphChart_swf" style="visibility: visible; "><param name="allowScriptAccess" value="always"><param name="wmode" value="transparent"><param name="flashvars" value="data-file=http%3A//domain.com/index.php%3Fmodule%3DVisitsSummary%26action%3DgetEvolutionGraph%26columns%5B%5D%3Dnb_visits%26idSite%3D8%26period%3Dday%26date%3D2011-01-06%2C2011-02-04%26viewDataTable%3DgenerateDataChartEvolution&id=VisitsSummarygetEvolutionGraphChart_swf&loading=Loading..."></object>
    и го преобразих в
    Код:
    <object type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#FFFFFF" data="http://domain.com/libs/open-flash-chart/open-flash-chart.swf?piwik=1.1.1" width="100%" height="150" id="VisitsSummarygetEvolutionGraphChart_swf" style="visibility: visible; ">
    <param name="allowScriptAccess" value="always"></param>
    <param name="wmode" value="transparent"></param>
    <script>
    var d=new Date();
    var dateToStr=d.getFullYear().toString()+'-'+(d.getMonth()+1).toString()+'-'+d.getDate().toString();
    d.setDate(d.getDate()-30);
    var dateFromStr=d.getFullYear().toString()+'-'+(d.getMonth()+1).toString()+'-'+d.getDate().toString();
    document.write('<param name="flashvars" value="data-file=http%3A//domain.com/index.php%3Fmodule%3DVisitsSummary%26token_auth%3D123456%26action%3DgetEvolutionGraph%26idSite%3D8%26period%3Dday%26date%3D'+dateFromStr+'%2C'+dateToStr+'%26viewDataTable%3DgenerateDataChartEvolution%26columns%5B%5D%3Dnb_visits&id=VisitsSummarygetEvolutionGraphChart_swf&loading=Loading..."></param>');
    </script>
    </object>
    Или казано накратко, във param name="flashvars" има параметри за начална и крайна дата между които да се показват резултатите, които аз изчислявам по горе с js (текуща дата - 30 дена до текуща дата):
    Код:
    date%3D'+dateFromStr+'%2C'+dateToStr+'%26
    Освен това към параметрите в flashvars е добавено:
    Код:
    token_auth%3D[B]123456[/B]%26
    Забележете че %3D е еквивалент на "=", а %26 на "&". Стойността на token_auth-а е тази който си копирахме в т.5
    7. Копирате получения код в страница на WP примерно както направих аз, като се уверете, че сте в HTML режим, а не в VISUAL!
    Ето го моя резултат в сайта ми за отслабване и диети на страницата за реклама на диетични продукти
    Най отдолу на страницата. Доста добре се получи, нито вкарвате тъпи броячи като тиксото, нито линкове им давате и сте си супер.
    8. Have fun!
    :)
     
    Последно редактирано: Февру 4, 2011
  2. djeims

    djeims Active Member

    Рег.:
    Юли 27, 2009
    Съобщения:
    742
    Харесвания:
    107
    Точки:
    43
    Професия:
    SEO
    Място:
    тШикаго
    От: Как да интегрираме свестен брояч към сайта си

    Един въпрос имам, защото в началото на миналата година се отказах от този брояч. Беше и на шитав хостинг, но случва ли ти се да цикли. Все още не съм сигурен дали проблемът беше от хоста или от скрипта тогава. Иначе бях много доволен.
     
  3. ThinkFast

    ThinkFast New Member

    Рег.:
    Септ 10, 2008
    Съобщения:
    2,056
    Харесвания:
    128
    Точки:
    0
    Място:
    Езерото
    От: Как да интегрираме свестен брояч към сайта си

    Не, никакви ядове нямам. В суперхостинг го хоствам на отделен домейн, та от там гледам сайтовете ми. All in one :)
     
  4. djeims

    djeims Active Member

    Рег.:
    Юли 27, 2009
    Съобщения:
    742
    Харесвания:
    107
    Точки:
    43
    Професия:
    SEO
    Място:
    тШикаго
    От: Как да интегрираме свестен брояч към сайта си

    Да супер е за повечко посещения обаче си иска и добър хостинг :)
     
  5. Gambler™

    Gambler™ New Member

    Рег.:
    Апр 11, 2012
    Съобщения:
    11
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    От: Как да интегрираме свестен брояч към сайта си

    Браво , момче много ми помогна!
     
  6. V.Andreev

    V.Andreev Well-Known Member

    Рег.:
    Ноем 8, 2008
    Съобщения:
    2,268
    Харесвания:
    152
    Точки:
    63
    От: Как да интегрираме свестен брояч към сайта си

    ThinkFast по - добър ли е от google analytics ?
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice