Как да комуникираме с феновете във Facebook?

Кой/кои е/са най-благоприятния/те диапазон/и за публикуване според вашите наблюдения? Вечер 18:00-20:00? Има ли подобен благоприятен диапазон и в малките часове - около 06:00 - 07:00, когато повечето хора ръчкат из фейса с кафето преди работа? :)

П.п.: Иначе да не съм full offtopic, някой беше питал по-рано за реклама на страницата - как да се популяризира. Един от най-добрите безплатни методи е чрез коментиране от името на страницата в други страници с подобна насоченост. :)
 
Кой/кои е/са най-благоприятния/те диапазон/и за публикуване според вашите наблюдения? Вечер 18:00-20:00? Има ли подобен благоприятен диапазон и в малките часове - около 06:00 - 07:00, когато повечето хора ръчкат из фейса с кафето преди работа? :)
В анализите на самата страница има статистика в кои часове има най-много посещаемост на страницата. Иначе за полето с новини подходящо време е началото на работния ден (в 9ч хората в офисите като седнат пред компа, хвърлят едно око, прегледат новините, снимат си кафето... и чак тогава започват работа.) Също обедната почивка и малко преди края на работния ден (5-6 следобед). Но зависи от целевата група, вашата може да е от студенти, които по цял ден са в кафето и цяла нощ в бара, или пък майки-домакини, които нямат време да идат сами до тоалетната... тогава вече нещата са други според ежедневието на хората. :)
 
В анализите на самата страница има статистика в кои часове има най-много посещаемост на страницата.

Няма такава статистика за съжаление. Това, което посочвате, е статистика, отразяваща кога аудиторията, харесала страницата, обикновено е онлайн във Фейсбук. Това по никакъв начин не означава, че тези часове отговарят на часовете, в които аудиторията би взаимодействала с публикуваното съдържание. Алгоритъмът от няколко години насам взима много по-малко под внимание това, кога един пост е публикуван. Обикновено всичко се базира на интеракции и интереси и как се класира според тях страницата. Ако страницата публикува пост в 1 през нощта, но аз с взаимодействам често с тази страница и постът съдържа ключови думи, които също отговарят на моите интереси, то най-вероятно аз ще видя този пост дори да вляза във Фейсбук 20 часа по-късно.
Общо взето има 2 начина да се достигне до хората - реклама и вирусност. Чисто органичното достигане до хора, харесали страницата, вече е толкова нищожно, че social manager-ите почти не му обръщат внимание. Затова публикувайте САМО тематично и интересно съдържание, по възможност го рекламирайте и гледайте да има онази "вирусна" частица, която да предизвика интеракции и споделяния. И под интеракции главно разбирайте коментари, защото самите реакции не вършат особено работа.
 
Бих искал да задам един въпрос относно рийч-а. Страницата ми прави средно 4-6000 рийч на пост, като качвам по около 4-5 поста дневно (само снимки и клипове)... Вчера си позволих да споделя една статия от сайта ми (която направи едва 700 рийч), а четирите снимки след това достигнаха до макс 1000 човека.
Наистина ли толкова яко фейсбук реже постването на статии от сайтове ?
 
По-скоро се ориентирайте по "FANS, NO-FANS" рийч в статистиките. Твърде вероятно е при статията да липсва втория. Малко е прекалено общо и невярно да се каже, че статиите се режат от фейсбук. Просто при всяка страница аудиторията очаква и реагира по различен начин на различното съдържание. Снимките и видеата по принцип имат потенциала да бъдат по-вирусни, особено, ако са си с такъв тип тематика, по-забавни и т.н.
 
Да, забелязах, че реагират повече на снимки и видеа... може би защото, не се налага да ги цъкат и да ги отварят, както се нужно при статията. А иначе миналия ден качих статия с по-провокативна снимка и заглавие и забелязах доста по-голямо раздвижване, така че всичко си идва от самото съдържание и начин на представяне на поста.

Прави ми впечатление обаче, че статистиката от аналитикс за посещения не отговаря на тази от фейсбук и брояча на темата. Показва по-малко
 
Определено. Но не и когато се пише, само за да увеличим броя на постовете.
 

Горе