Как да намаля размер на снимки за качване в онлайн магазин?

Julia_drehi

Member
Здравейте, бихте ли ми помогнали със съвет с коя програма мога да намаля размер на снимки ок. 7 МБ с високо качество, 20 бр примерно наведнъж, без много да пада качеството на снимките? Правя го с фотошоп една по една но като задам размер 600х800 пиксела и ок. 100 кБ качеството пада до 30%-40 % от изходното....Има ли начин да бъде с по-малка загуба на качество? Или с друга програма?
Благодаря! :)
 
аз ползвам това faststone photo resizer и ми върши работа по 50 снимки съм правил и става за секунди
 
Нямаш много опции при JPG, а при PNG има варианти за допълнително компресиране, но няма да видиш значима разлика. 100КБ за 800х600 не е толкова зле, но зависи и колко детайл има в изображението. Какво те спира да ги направиш просто по големи по обем (над 100КБ)?

ПС. С фотошоп си записваш един action и после всички снимки се правят с едно натискане на бутон.
 
ами забавя се скоростта на отваряне на страницата, като са 3-4 изображения по 100-130 кб става много, бавно зарежда, оттам спада оценката според Гугъл спийд теста, като отвориш да видиш каква оптимизация да направиш почва да ти вади всички по-големи изображения....и те съветва да ги намалиш. Друго не ме спира, единствено скоростта на зареждане на стр
 
tinyjpg
kraken.io
shortpixel.com

Има и други, но все някое от тези трите трябва да ти свърши работа. Може би преди това трябва да оразмериш снимките, защото мисля че в безплатните им версии има ограничение на максимален размер.
 
Ако обработваш с Photoshop вместо "save ass" избираш "save for web" и задаваш в какъв формат да бъде и колко % тоест размера.
Една снимка 5-6MB спокойно можеш да я направиш на 200KB като простото око няма да забележи спад в качеството, ако не орязваш процентите да останат на 100 най-вероятно няма и да го развали особено.
 
е как искаш да не падне качеството на снимките като намаляваш размера :)
оценката е чисто субективна. За онлайн магазин се ползват обикновено 3 размера снимки и ако не са подходящо размерени тогава идва проблема
единия е около 170-250 ширина за каталоговата страница, за прогуктовата е около 400-600 и за максимално качество е около 1000-1200

Системата автоматично трябва ги преоразмерява, без да се налага ти да буташ размера на снимките.
За фотошоп не препоръчвам SAVE for WEB да се ползва. !!!!! SAVE as и даваш максимален размер колкото е максималния размер на снимката за превю или лупа в онлайн магазина.
 
Има много и различни програми за resize с възможности за комресиране.
Аз лично си купих преди години ACDSee, ползвам я в някаква стара версия, но ми върши идеална работа и до днес,
За масово смаляване на снимки има функция Batch resize и 100 снимки ги обработва под минута с желаната от мен компресия.
Добър вариант щом ползваш Photoshop е SAVE for WEB. И там се получава добър резултат конкретно за web както в твоя случай ще ползваш снимките за магазин и няма да се зумват.
Ако искаш качи една снимка тук в оригиналния и размер и дай да пробваме до колко е допустима компресията за желания от теб размер.
Когато съм на клиентски компютър на който няма моите програми и е нужно да смаля снимка използвам няколко от Online решенията като http://webresizer.com/resizer/ и също се получава задоволителен резултат.
Въпрос на личен избор и критерии е.
Успех!
 

Горе