Как да намерим доставчик за онлайн магазин за авто аксесоари?

WebFen.net

Active Member
Здравейте, от известно време искам да отворя онлайн магазин за авто аксесоари, някой от форума занимавал ли се е с това нещо да ми обясни малко по-подробно ако може, как се намира доставчик, как стоят нещата с фирми и така на татък, всяка информация ще ми бъде полезна. Благодаря (Извинявам се ако темата не е на правилното място)
 
Силно конкурентен пазар. Проучвах го преди известно време и се оказа че повечето вносители и търговци на авточасти и аксесоари си имат собствени онлайн магазини, обикновено повече от един, чрез които продават на дребно. Има случаи, които търговски представители и мениджъри към големите фирми имат собствени онлайн магазини и ползват складовата наличност на фирмите към които работят. Пълен панаир е. . Мога да дам пример само autodoc.bg са свързани с няколко сайта. Внасящите от Китай и продаващи онлайн са безброй.

Отделно в олх и базар на частно без фирма, кой от някъде внесъл, Гърция, Турция, Германия и тнт се опитва да продава.

Има подобни теми във форума



Доставчици на едро има толкова много, че ми е трудно да ги изброя но мога да дам малко примери. Искам да забележиш че повечето са онлайн магазини продаващи и на дребно

В автокаталога
impas56.com
vtulki.bg
automaniabg.eu
flexzon.com
unique.bg
Автохит ЕООД
maxauto24.com
Паоло ЕООД
avtolider.bg
 
Последно редактирано:
Темата си е на много правилното място даже. ;)

Ще се съглася с @partytime . Нишата е доста конкурентна, и може би единствения начин за някакъв напредък в нея е предлагането на нещо уникално за пазара. В другия случай ще е нужно да се предвидят доста добри бюджети, като онлайн магазина ще ти е най-малкото перо от този инвестиции.

Имам познат, който си има салон за мотори и аксесоари, и онлайн магазина му дойде добре. Нещо като допълнителен канал за продажби. Но имам и такива, които мислят само да търгуват онлайн с частите и аксесоари, и там нещата са си като стартиране на онлайн бизнес с доста солидни бюджети. Интересното е, че Фейсбук е един от най-добрите канали за целта, успоредно с Google трафика. Развита страница, дори група на тази тема би ти бил друг сериозен елемент от маркетинга.

Може да споделиш на какво ниво е идеята, до къде си стигнал и ние да те ориентираме какви са следващите тръпки. Като цяло методиката е 1:1 с други магазини, но много често се случва и всяка ниша да има своята специфика, което е именно в това как да представиш продукта на потенциалния клиент във виртуалната среда и услугата по нейното предлагане.
 
Направо си се хванал да играеш в много тежката категория. Но хората ти казаха, финанси и добри продукти. Ако не успееш да излезеш с нещо от това, ще мине доста време докато се наредиш дори малко след големите. Виж дали не може да специализираш. Около мен се сещам за един пич, който е специализирал в каските. С камери, с мигачи. За пръв път видях каска, която има на тила си стоп и мигачи, останах изненадан. Друг пък продава само градски скутери, трети пък - стикери за мотори. Виж дали не можеш да почнеш така, но трябва да стъпиш и там на масивна почва, демек да не отбиваш номера, а да конкурираш топ играчите и като качество и като цени, защото те водят много като популярност вече. ;)
 
Едно - две палета смес аксесоари от Димитровград и си в играта ;)

 
Едно - две палета смес аксесоари от Димитровград и си в играта ;)

Оферта е :D :D
 
Не мога да помогна със съвет от къде и как да си набавиш стока, но мога да бъда полезен в частта система за Интернет магазн.
Погледни тази темичка: https://www.predpriemach.com/threads/Предлагам-този-чисто-нов-интернет-магазин.89781/
Прилично добър магазин, готов инсталиран, конфигуриран, настроен и надграден.
Само да го заредиш със твоя стока и можеш да започваш.
Не ми е самоцел да го продам, по скоро ти решаваш, дали би могъл да го стопанисваш и развиеш.
Ако имаш въпроси пиши на лично или на [email protected]
Желая ти успех!
Поздрави.
 

Горе