Как да осигуря рекламни хладилници и тенти за бърза закуска в София?

pensun

Member
Здравейте, на път съм да отворя малко заведение за бързо хранене в центъра на София и понеже отдавна не съм се занимавал с такъв бизнес, бих искал да помоля за съвет.
1. Кой производител на напитки е най-коректен и бърз в предоставянето на рекламни хладилници и други подобни?
2. Има ли производители на напитки, които ти плащат за да монтираш тяхна рекламна тента над входа на заведението? Ако има, кои са те и колко плащат?
Казаха ми, че от Балдаран плащали по 300 лева на месец. Предполагам, че и други фирми имат такава практика.
Благодаря предварително за отговорите.
 
Последно редактирано:
Мога да споделя за тези с които работя или съм работил. Съжалявам, ако повтарям неща, които знаеш, щом и преди си бил в тази сфера.
За мен лично много зависи от регионалния, който покрива локацията ти. Ако е разбран човек се случват нещата, ако е някой лольо, сещаш се... Например с Кока Кола години наред не мелихме брашно(въпреки, че никога не бих се отказал доброволно от тях), но регионалния беше голям олигофрен. Сегашния е разбрано момче и аз доволен и той и началниците му също - работата върви.
Каменица също дават.
Загорка в момента поне по мои наблюдения са много зле. Но преди доста натискаха да утвърдят Арианата и брандираха наред тенденциозно.
Шуменско/Пиринско - само съм чувал за регионалните им, но никога не съм ги виждал :)
Гларус - почти никакъв шанс! Залагат (поне за сега) на доброто качество на продукцията като реклама.
Спетема трудно, но зависи от продажбите. Може би нещо от инстантните им машини?

Относно тенти и други различни от витрини или ще ги разделите парите, или най-много да ти я изработят. Пари под някаква форма взимам/съм взимал от първите три, които съм изброил, но съм работил доста добре с техни продукти. Тоест, първо съм показал резултати като продажби, за да си позволя някакви преговори или да "извивам ръце". Обаче всички посочени по-горе са утвърдени на пазара. Ако потърсиш такива, които тепърва навлизат или не ти пука каква е марката на айряна, примерно, може би по лесно ще се случат нещата.

Общо взето звъниш наред и искаш срещи с регионалните им на място. Оглеждат обекта и си казват. Всички си имат и таргети и ако са на зор или нямат обекти в района може да постигнеш добрър резултат. Докато например този, дето е при мен представителя ще ми се изсмее в лицето, дори да имам повече продажби от теб.

Успех с начинанието! :)
 
За хладилници всички дават сега, понеже супер много заведения фалираха. Тенти може всеки да ти направи, ама виж какво мислиш да продаваш . А да ти дават по 300 лв на месец ,кой така ги дава? Може да ти дадат за тента и за меню например,ама едва ли някой ще ти дава ей тъй пари за теб си,щото му продаваш продуктите. Пари се дават за нещо...тента,меню, подложки, чадъри и т.н.
 
Да, някои ги дават и на ръка. Поне мен са ме питали "как ги искам", но повечето предлагат стока. Един вид като отстъпка за количества. С една от бирите преди имахме следната договорка - "Всеки 11-ти кег безплатен". На 2 месеца изравняваме и идваше с баничарката с кеговете. Така се улеснява и не се занимава склада, от който зареждаме 20 обекта и е на друг собственик. Той си продава на регулярна цена за всички, без да го интересува мениджъра на марката на какви цени е решил да работи с някой обект.
 
Последното, което съм срещала са пепси, тъй като никой не ги иска (поне не само тях) дават мило и драго ако им продаваш продуктите. На заведение в близост до мен знам, че дават не само хладилници и рекламни материали,подложки и т.н, но и пари на ръка за да не вкарват кока кола... Според мен е не е ок, тъй като повечето клиенти търсят продуктите на кока кола и това си е жива загуба...
 

Горе