Как да пишем търсено съдържание?

Митака

New Member
Сигурно вече сте прочели някои статии за оптимизация за търсачки, уебмастърство и подобни. Тоест вече сте разбрали, че всичко е въпрос на съдържание - content. Напоследък се повдигнаха доста въпроси за създаването на добро, качествено, търсено съдържание. Защото този, който го създаде, ще има успех.

Общо казано, търсеното съдържание е такова, каквото търсят в интернет - то представлява отговор на въпрос, или решение на даден нашумял проблем.

Затова следващия път като пишете статия, питайте се следните въпроси:
  • Хората търсят ли отговор на въпроса, на който отговарям?
  • Статията ми решава ли даден проблем?
  • Помага ли на сегашните ми потребители?
  • Ще бъде ли търсено съдържанието и хора ще дават ли линкове към него?

Нека ви дам примери за качествено, търсено и харесвано съдържание:

Проучвания
Проучванията са може би най-търсеното и желано съдържание. Съвсем наскоро lazeetoolz.com пуснаха книга за социалното букмаркване (social bookmarking), която нашумя още първия ден.

Цитирайте достоверни източници в проучването, доверието към вас ще се повдигне.

Решение на проблем
Има инструменти за най-търсените фрази в уеб търсачки. Проверете ги и вижте нашумялите проблем - "how to (do anything)". Напишете отговор на този проблем/въпрос, пуснете го в Digg.com/Del.icio.us и се наслаждавайте на публичност. Не отговорих ли на нашумял проблем с тази страница?

Общо казано, старайте се да пишете съдържание, което е: информативно/смешно/дискусионно.

А от доброто съдържание идват посетители. Приятно писане.
 
vitohol каза:
[...]иначе си ъпгрейднал блога :) Дано да захлебиш трафики бате.
Мерси, старая се да бъда полезен. За жалост като стартирах блога нямах голям опит в писането на статии, при което сайтът ми отнесе бан от Digg.com. Затова препоръчвам на новаците да попишат 20 статийки преди да събмитнат първата в Digg/Del.icio.us;
 

Горе