Как да преборим Google Images hotlinking

exoexo

Member
Здравейте,

Отдавна не съм имал време за онлайн бизнеса, понеже бе позападнал а аз зает с други неща.

Понеже имам сайтове със снимки, след като Google Images (а също и Bing images, може би и други) въведоха нова система за търсене и показване на картинките посещенията ми драстично намаляха. От там и приходите. Причината е, че Гугъл знаете почнаха да показват направо оригиналната картинка в резултата, от където само десен клик - запиши и готово. Също сложиха и линк "Оригинално изображение", който директно отваря картинката, без посетителя да се озове на сайта ми въобще. Преди промените поне всичко това бе в фрейм и с малко JavaScript фрейма се разбиваше и вадех страницата си да я види посетителя. Но след вичко това Гугъл (и не само май) предоставиха картинките на тепсия и посетители няма ...

Но вчера намерих решението ето тук:
http://pixabay.com/en/blog/posts/hotlinking-protection-and-watermarking-for-google-32/

Мисля че ще е много полезно ако има и други в форума като мен със сайтове с много картинки и разчитащи на трафик и от Google Images.

Следвах описаното в сайта и след като всичко бе готово ... о да! Моментално забелязах удвояване на посещаемостта на сайта си. Ето днешната статистика сравнена съ същото преди 7 и преди 14 дни.
Current day Visitors
+ 120% than 7 days ago
+ 109.7% than 14 days ago

Това е невероятен ефект. Двойно повече посетители, които Google Images до сега ми е изяждал. Така че ако имате доста снимки и се класирате добре в Google Images - не се колебайте да използвате похвата, резултат ще има.

Вместо да премахнете индексирането на картинките и да се премахвате от Images резултатите - следвате "2. Showing watermarks inside Googles Images" - втората опция. И картинките ви имат воден знак и са безполезни, хората няма да ги свалят директно. а и водния знак подканя - натисни ме за цял размер ... Отделно и линкът "Оригинално изображение" вече ще редиректва (htaccess + php) към статията където е картинката (ако е възможно за сайта ви естествено) и при всички положения имате посетител, а не някой който само взема картинката без дори да ви е видял сайта.

Дано съм бил полезен на някого.
 
От: Как да преборим Google Images hotlinking

наблюдавай си трафика внимателно. имаше едни митове и легенди, че тия дето чупят фрейма на гугъла оня им чупи рейтинга. Не съм имал такива сайтове с трафик от картинки, че да г озабележа ама бая хора бяха готови да се закълнат в майчиното си мляко, че гугъл ги реже заради чупенето на фрейма. даже ако се зачетеш в коментарите на статията която си линкнал има такива, които са убедени в това

cymbal_cymbal 04/03/2013
without any reason traffic from image slowly going down again from 14 th march. They (google) definitely have changed algorithm for those who are using hot link protection.
 
От: Как да преборим Google Images hotlinking

Ами няма да се учудя и това да се случи. Те от Гугъл се имат малко за богоравни. Те могат да показват картинките и да ти крадат интелектуалната собственост така, но ако ти го направиш - лошо ти се пише. Може да се окаже че лошо ти се пише и ако се защитиш така ... Иначе аз преди имах Javascript да им чупя фрейма и не забелязах промяна тогава с него надолу. Сега ще видим. Но и времемнен да е ефекта - пак файда. Стига да не падне после и под предишното състояние. но се съмнявам. Големите сайтове като FansShare.com и Pixabay от примера там си го ползват вече много дълго време и не спират да го ползват. Явно засега не са имали проблем и ползата си струва. Имам опасения, че е възможно някои от коментарите с понижения трафик просто да са имали други проблеми, несвързани с това, или просто да не са направили добре hotlink триковете и сами да са омазали нещо. Но ще мине време и ще видим. Дано всичко е наред :)
 

Горе