Как да продаваме в ebay ?

SSTrader

Member
Здравейте предприемачи,

Прочетох доста материали, но така и не мога да се оправя как да си верифицирам ebay акаунта. Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне, който продава вече в ebay. скайп: georgi.apostolov5
 
От: Как да продаваме в ebay ?

от мен да знаеш също че трябва да верифицираш и paypal акаунта си да не останеш изненадан :)
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Първо трябва да си верифицираш акуанта в PayPal, щом ще продаваш там избираш тип на акуанта Premier или Business. Защото стандартният акуант Personal е само за купувачи. След това в eBay връзваш PayPal акуанта с този на eBay и се регистрираш като продавач. Като нов може да ти изискат копие от лична карта или шофьорска книжка...Тази процедура я правих преди 4 години, сега може нещо да са променили защото много продавачи измамници се навъдиха. Пък и в началото като нов ще ти бъде много трудно като продавач, ще трябва да натрупаш малко положителен федбак и тогава ще има успех.
 
От: Как да продаваме в ebay ?

За feedback-а е найстина трудно, като знаеш, че китайците продават стоки по 1$ и имат космически брой продажби и съответно feedback. Ако имаш нещо различно от това, което е там, за продан, може да успееш.
Желая успех!
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Аз съм със статут на обикновен купувач там, със стандартен paypal акаунт от около две (две и нещо ) години със 100% положителен freedback. Продадох си старото Apple Mac Mini през ebay.co.uk преди 2 месеца без никакъв проблем.
Никакви подобни щуротии не са ми искали, само ме таксуваха с някаква измислена тяхна такса за продавачи.
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Здравейте! Имам запитване, моля да ми отговорите. Необходимо ли е да имаш фирма, за да може да продаваш в ebay? С регистрация от България възможно ли е да се осъществи бизнес със САЩ в ebay? Благодаря предварително.
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Нека да се изкажат и специалисти в областта, но НЕ....ако си продаваш на дядо ти часовника или нещо друго няма как да има проблем. Евентуално ако се обяви че продаваш на едро и дребно електронни цигари...
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Не е нужно да имаш фирма за да продаваш там. Нужно е само да имаш редовен PayPal акуант, и eBay акуант. При PayPal като стигнеш оборот от 500$ ще ти искат копие от лична карта и банква карта, при eBay е същото положение. Но мисля че няма да ти е проблем това. Можеш в eBay да си направиш страница на твоята фирма с продуктите който предлагаш. По принцип като купувам от там гледам да е от фирма и продавача да има много продажби. Избягвам да купувам от хора с малко продажби...
 
От: Как да продаваме в ebay ?

не намерих изгоден начин за доставки извън България?
Няко йда не е намерил..
без евтина доставка.. се обезмисля
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Няма евтина доставка от тук за навън. Поне за нещо което да го продаваш масово. Мой братовчед работи във Федекс и ми казваше че всеки ден от България излита самолет на Федекс пълен 1/3 с пратки от тук. А от китай всеки ден излитат между 3 и 5 самолета на Федекс с пратки само от там. Така че заради това ми се е случвало от eBay да си купя фенерче за 0.23$ с безплатна доставка до България. Просто тук в България е малък оборота на пратките за навън и заради това не може да са ниски цените.
 
От: Как да продаваме в ebay ?

И все пак ако някой има инфо за изгодни международни куриерски услуги да сподели.

Преди два дни купих обектив за DSLR ( около 700 грама ) от Англия. За доставка с Royal Mail продавача ме чарджна 12 паунда - вярно имаще лепенка за платени 11.70, Български пощи биха ме таксували за същата пратка обратно 70 лева ( почти 30 паунда )


Да не говорим че от Deal Extreme можеш да поръчаш стока и за един долар и ти идва безплатно.
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Аз реших да пробвам да продавам в ebay и понеже нямаше кого да питам какво да правя,реших да опитам сам да се науча.Сложих един тестер 212 на каролина херера за 60 долара.От които за да го кача ми вземат 7.Сложих и един на joy 1000 за 147 долара от които ми вземат12.Проверявам за колко се продават в ибей 212 и какво да видя.Някой току що качил за 47.99.Викам си как е възможно това и проверявам там от където го взимам аз.Какво да видя те направили промоция и го дават за 30 долара.Връщам се в ибей коригирам цената от което ми вземат още 5 долара.Следва да пробвам това с търговете.Слагам и двата парфюма на търг,като има минимлна цена която си е 0,99 и цена на която да се продаде.Променям цената на която да се продаде и доволен си лягам да спя.Минават няколко дена в профила ми започват да се появяват някакви пари които се чудя от къде идват.По едно време получавам съобщение вие продадохте парфюма 1000 за 26 долара.Сърцето ми спря да работи спрях поръчката парите ми изчезнаха от профила и се поуспокоих.Получавам съобщение обаче от клиента-Ти си измамник,защо спря поръчката аз я платих вече.Влязох си в пейпала и наистина съм получил парите.Натиснах откажи плащането да се върнат обратно при него и му писах да му се извиня,като почнах да загрявам за какво е служела минималната оферта за търг.Влизам в ибей и се опитвам да махна 212 от търга но се оказва че не може да го махаш когато остават по малко от 12 часа.Офератата ми е за 20 долара в момента и ще се наложи да го продам за да спестя неприятностите които могат да ми последват после.Общо взето за да се науча как се работи с ибей загубих около 40 долара.
 
От: Как да продаваме в ebay ?

Здравейте!!! Моля за помощ някой,който продава в ebay!!!!!
Пазарувам от 2г в ebay ,но реших да продам НЕЖЕЛАН ПОДАРЪК-марка Louis Vuitton Scar
преди да я листна ми излиза предопредителен текс,който ме предупреждават,че този артикул е ЗАПЛАХА ЗА ПОТРБИТЕЛИТЕ НА EBAY със съмнение ,че може да е фалшив...
Аз имам кода за АФТЕНТИЧНОСТ написала сам го в самата обява....
КАКАЪВ Е НАЧИНА ДА СИ КАЧА ОБЯВАТА БЕЗ ДА МИ ИЗЛИЗА ТОВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ???
 

Горе