Как да развия сайта си за анкети?

jinzo7

New Member
Създадох сайт за анкети по обществено важни въпроси. Аз съм програмист и нямам знания по предприемачество.

Сайтът е https://anketi.bg.
Ето и няколко анкети:

Вече има почти 3000 хиляди човека, които са гласували.

Бих искал да го развия професионално, а не просто като хоби.

Приветствам всякакви идеи, предпложения и критики.

Благодаря!

1. Дизайн някакъв да се измисли/направи.
  2. SEO поне минимално да има.
  3. OpenGraph тагове, та да изглежда добре като се шерва.
  4. Във връзка с горното - хубаво е всяка анкета да има картинка, ако ще и автоматично генерирана.
  5. Анкетите да са embeddable.

1. Дизайн някакъв да се измисли/направи.
  2. SEO поне минимално да има.
  3. OpenGraph тагове, та да изглежда добре като се шерва.
  4. Във връзка с горното - хубаво е всяка анкета да има картинка, ако ще и автоматично генерирана.
  5. Анкетите да са embeddable.
Благодаря за отговора. Като изключим дизайна, всичко друго е така. Ембедването в момента няма информация как се използва, но има такава функция. SEO ми е малко куцо, ама на този етап няма смисъл от повече. В крайна сметка това не отговаря много, много как да го развия, защото дори и да променя тези неща няма да има повече трафик. По-скоро ме интересува как да достигна до повече хора, какъв бизнес модел мога да интегрирам и как да намеря инвестиция.

• За да има трафик, първо трябва самият сайт да е интересен/полезен по някакъв начин + да е приятен и лесен за ползване.
  • Трафикът ще дойде основно по 2 канала - шерване и ембедване.
  • SEO: най-малкото ще искаш да излизаш в резултатите за "създай анкета" и тем подобни. Разбирам че да го направиш целия сайт на Джаваскрипт е удобно, ама основата му е добре да е server-rendered. Да речем Next ако няма желание за други технологии.
  • Бизнес моделът на тоя етап е само един: реклами.
  • Инвестиция: тук имаше наскоро тема с оферта за инвестиране в проекти.

Аз тука не виждам и сео-то с какво ще му помогне, по-добре да развие приложение, с което да се гласува по определени въпроси на дадени събития с ограничено време за действие (софтуер) и резултати в реално време.
А за вграждането в информационни сайтове и др, те почти винаги ще си ползват техни анкети по ред причини.

SEO ще помогне, защото съм търсил доста често статистики на даден въпрос и искам да видя какво мислят хората или какъв е общото мнение по дадена тема.

Сайтът определено трябва да разчита на потребителите си. Да го споделят и да стига до повече хора. А анкетите интересни и с доста актуални теми. ;)

@contra е написал с какво трябва да се почне.
Не случайно и е сложил според мен и първа точка дизайна, трагедия е а му трябва съвсем малко работа.

Приложение да се прави е абсурд, кой ще ти тегли апп за да гласува в анкета...

Ембедването въобще не е за подценяване, примерно във форуми като този.

Благодаря на всички за отговорите.

Относно SEO-то не мисля, че ми трябва на този етап. Тези, които ще търсят анкета в гугъл и ще попаднат на моя сайт от там са малцина. От друга страна страницата на създаването на анкети е индексирана от гугъл и нито 1 човек не е влезнал от там за месеци.
Сайтът в момента е направен на чист reactj, тоест SPA и индексирането на отделни анкети е невъзможно. Няма смисъл да го пренаписвам на nextjs само за да мога да индексирам анкетите. Поне на този етап.
От гледна точка на дизайна съм говорил с хора, които разбират и казват, че първо не е толкова зле, а второ не е важно да е най-добрият дизайн, а по-скоро самата функционалност да е полезна, стига човек да може да се оправи. Ако имате конкретни критики към дизайна, моля споделете, за да помисля как да ги оправя.
OG таговете също работят, но работят най-добре, ако анкетата се споделя чрез таба "Сподели", тъй като е SPA. Това е малък до среден проблем.

Aко някой е вещ в това какво се случва, което вълнува хората, моля създавайте анкети.
ОБАЧЕ когато някой създаде анкета, тя не става веднага годна за гласуване. Админът трябва да я публикува. За жалост не може без това, защото на никой не пречи да създава глупости на килограм. Играх го това вече.
Засега има горе-долу изграден шаблон за създаването анкетата:
-трябва да задават така въпроса, че да извлекат мнението на хората за това не какво мислят, че ще стане, а какво искат да стане. Лоша анкета - "Смятате ли че България ще влезе в Шенген", добра анкета - "Смятате ли, че България трябва да влезе в Шенген"
-не трябва да задава посока във въпроса, тоест трябва да е неутрално зададена. Лоша анкета и не неутрална - "Смятате ли България не трябва да влезе в Шенген(да/не/не знам)", добра анкета и не неутрална - "Смятате ли, че България трябва да влезе в Шенген(да/не/не знам)", добра анкета, неутрална, но без чар - "България в Шенген(по-конкретни опции)"

Иначе това което научих е, че има около 3000 хиляди гласа и те са дошли покрай това, че аз съм споделял анкетите. Тоест споделянето наистина е най-важният елемент в момента.

Отново благодаря за отговорите на всички и дано нещо ви хрумне покрай това, което добавих.

Демек, идеален си е сайтът :)
Просто си търсеше извинение да изпляскаш линка в нова тема.

Демек, идеален си е сайтът :)
Просто си търсеше извинение да изпляскаш линка в нова тема.
Не беше това идеята. Просто повечето от това, което казахте съм го чопкал вече и търся нещо, което не мога да се сетя сам.

Иначе как може да се ембедне във форума? Нещо не ми се получи, а вкарах "ембедване" под "Сподели" във всяка анкета.

Като цяло най-вече ме интересуват идеи за бизнес модели и с инвестициите как седят нещата. Все пак сме в предприемач.ком

Като изключим дизайна, кое не ти харесва в сайта?

bahti pi4a, пита за съвети и после спори с теб :D

Ми ок е сайта, ние тука само си пишем. Твоя човек с дизайна питай следващия път не занимавай целия форум.

С какво си по-добър от https://strawpoll.com/
нима там не ги е страх, че някой ще напише анкета за глупости?
това да чакаш мякой да я одобри ще го доубие твоя сайт.
Strawpoll има съвсем различна идея. Идеята на анкети.бг е да има анкети по обществено важните въпроси, които касаят българина и обединяват и показват общественото мнение. Има търсачка и можеш да търсиш анкетите, които те вълнуват.
Strawpoll в момента е като анкетите на гугъл г/д. Ползвам го като сме група хора и се чудим къде и кога да се съберем.

Преди няколко години във Фейсбук страницата на ГЕРБ бяха направили анкета "Бойко или Радев". За няколко часа бяха гласували 35к хора с 80% за Радев. Изтриха я няколко часа по-късно.
Има доказателство в ютуб.
Така ми хрумна идеята за сайта.

В момента само в групи на Фейсбук можеш да създаваш анкета. Така резулатите губят обективност в повечето случаи. Анкети.бг решава точно този проблем.

• Sad
Реакции: Sky

Горе